Konut Sigortası Hangi Riskleri Kapsam Altına Almaz

Konut Sigortası Hangi Riskleri Kapsam Altına Almaz

Konut sigortası ev ve içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden hırsızlık ve yangına kadar pek çok riske karşı koruyan geniş kapsamlı sigorta çeşididir. Peki konut sigortası neleri kapsar neleri kapsamaz?

A+A-

Konut sigortası son zamanlarda gittikçe daha önemli hale geliyor. Çünkü iklim değişikliğiyle beraber, insanlar beklenmeyen doğa olaylarıyla karşı karşıya kalabiliyor. Konut sigortası; evlerde oluşabilecek birçok olumsuzluk sonrasında meydana gelen hasarları gideriyor. 

İklim değişikliğiyle beraber konut sigortası yaptırmak daha da önemli oldu. Çünkü, iklim değişikliğiyle beraber, seller, orman yangınları gibi doğal afetler arttı. Bu afetlerde evinizin görebileceği hasarlara karşı konut sigortası yaptırmanız evinizi güvence altına alacak. 

 Peki konut sigortası hangi zararları karşılamaz?

Konut sigortasıyla, hırsızlık, yangın, deprem, su baskını gibi zararların yanı sıra ilave olarak ek teminatlar da poliçeye dahil edilebiliyor. Böylece konutta yaşanabilecek ve yaşanması muhtemel olan zararlar güvence altına alınmış olur. Peki konut sigortası hangi hasarları karşılamıyor? İşte ayrıntılar...

1- Savaş ve savaşın neden olduğu her türlü olay, istila, yabancı düşman hareketleri, iç savaş, isyan, ihtilal, ayaklanma ve bunların getirdiği askeri hareketler nedeniyle meydana gelen olaylar  

2- Herhangi bir nükleer yakıttan ya da nükleer yakıtın yanması sonucunda nükleer atıklardan meydana gelen bütün durumlar. Radyasyonların veya radyo-aktivite bulaşmalarının sonucunda gerçekleşen askeri ve inzibati önlemlerin oluşturduğu zararlar  

3- Kamu otoritesi tarafından sigortalı varlıklar üzerinde gerçekleştirilecek tasarruflar gerekçesiyle oluşan tüm hasarlar  

4- Sigortalı varlıkların -yangın haricinde- kendi kusurlarından veya kendi bünyelerinde yaşanan bozulmalar nedeniyle meydana gelen hasarlar.

5- Sigortalı varlıkların -yine yangın haricinde- işlenmek üzere veya başka bir sebeple ateşe tutulmasından, ateş bulunan bir yere atılmasından kaynaklanan veya ısıtma, aydınlatma, ütüleme aletleri, lamba, sigara, mum ve benzeri şeylerle temasa geçmesiyle oluşan durumlar.

6- Elektrikle çalışan her türlü motor, elektronik alet, cihaz, tesisat ve kordonlarının kısa devre, topraklama, voltaj iniş çıkışları nedeniyle ortaya çıkan tüm durumlar.

7- Alçak basınç nedeniyle kapların içeri doğru çökmesi, yırtılması, benzeri şekilde deformasyonu, yıpranması, santrifüj kuvvetler ve mekanik olaylar nedeniyle sigortalı cihaz ya da motorlardaki zararlar.

 Primler ne kadar? 

Konut, taşınmaz bir değer olması sebebiyle taşınır mallar kadar çok yüksek risk barındırmıyor. Ancak yine de konuttaki riskler de göz ardı edilmemeli. Peki konut sigortasında primler ne kadar? İşte ayrıntılar..

Evde yer alan değerlere göre bir konut sigortası poliçesinin primi 300-500 Türk Lirası arasında değişiyor. Aynı zamanda taksitte yapılabiliyor. Evinde alarm gibi koruyucu güvenlik önlemleri bulunan kişiler için prim tutarları daha da düşüyor. 

Kiracılar konut sigortası yaptırmalı mı?

Kiracıların birçoğu konut sahibi olmamaları sebebiyle sigorta yaptırmıyor. Ancak bu düşünce yanlış. 

Ev sahibi ya da kiracı olmak fark etmeksizin konut sigortası yaptırmak, risklerin sigortaya devredilmesiyle her iki tarafı da rahat ettirir.

Sigorta şirketlerinin konut sigortasında sunduğu ek teminatlar ise şu şekilde:

-Kombi bakımı.
-Klima bakımı.
-Çilingir hizmeti.
-Halı yıkama hizmeti.
-Ev yardım/destek hizmetleri.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.