Konut Satışlarında Kriterler Değişti!

Konut Satışlarında Kriterler Değişti!

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan depremler konut satışlarındaki kriterlerin de değişmesine neden oldu. Vatandaşlar ev alırken bina yaşı, deprem yönetmeliğine uygunluğu ve kat sayısına dikkat ediyor.

A+A-

Son olarak Elazığ'da yaşanan 6.8 şiddetinde ki depremde çok sayıda bina yıkılmış çok büyük bir bölümü ise ağır hasarlı olarak kullanılamayacak hale gelmişti. 

Türkiye'nin deprem bölgesinde olması, özellikle bazı şehirlerin her an deprem riski ile karşı karşıya kalması durumunda vatandaşların konut alım tercihleri de değişti. Eski binalara olan ilgi azaldı, kat sayısı ve binanın bulunduğu bölgenin az riskli olması aranılan kriterler haline geldi.

KONUT ALIMINDA KRİTERLER DEĞİŞTİ

Vatandaşların konut alım tercihlerine ilişkin Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş bazı değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların konut alımlarında dikkat ettikleri kriterleri açıklayan Gökhan Taş şu bilgileri verdi. 

"Deprem konusunda risk içeren İstanbul ilçelerinde 7 yaşın üstündeki binalar fazla talep görmüyor. İlgi 7 yıl ve altındaki binalarda ise patlamış durumda. Binanın yaşının ardından en çok ilgi ise binadaki kat sayısına yönelik. Yani artık 'yaş ve kat' kriterleri neredeyse fiyatın da önüne geçti"

Konut Sigortası ve DASK

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli ise deprem konusuna ilişkin yapmış olduğu açıklamasında sigorta üzerinde durdu. Türkiye'de zorunlu deprem sigortasının yanında konut sigortası kullanım oranında da önemli bir seviyede olduğunu ifade eden Atilla Benli, konut sigortalılık oranının yüzde 22, iş yeri sigortalılık oranının ise yüzde 37 olduğunu açıkladı. Bu konut sigortalarının eşyaları, yapılan yatırımları kapsadığını ifade eden Atilla Benli sigortanın önemi üzerinde durdu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.