Konut Hesabı Uygulamasına 12 Bin Kişi Başvurdu

Konut Hesabı Uygulamasına 12 Bin Kişi Başvurdu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü konut hesabı uygulamasına yoğun ilgi geliyor. Uygulamaya Ağustos 2016 tarihinden itibaren yaklaşık 12 bin kişi başvurdu.

A+A-

Geçtiğimiz yıl hükümet tarafından başlatılan "konut hesabı" uygulaması ile herkesin ev sahibi olması amaçlanıyordu. Geçen yıl yoğun ilgi gören uygulamaya bu yıl da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü konut hesabı uygulamasına Ağustos 2016 tarihinden itibaren yaklaşık 12 bin kişi başvurdu.

EV ALANA 15 BİN 575 LİRA

Vatandaşlar konut hesabı uygulaması kapsamında 13 farklı bankada açılan hesaplarda toplamda 60 milyon lira biriktirdi. Ev sahibi olma hayali olan vatandaşlar, konut hesabına 5 yıl boyunca düzenli ödeme yapmaları halinde ise devletten 15 bin 575 lira alacak.

KONUT HESABI AÇMAK İÇİN NELER GEREKLİ?

Konut hesabı uygulamasında devlet katkısından faydalanabilmek için Türk vatandaşı olmak, konut sahibi olmamak ve konut hesabına en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapmak gerekiyor. Uygulamadan faydalanmak için Türkiye'de yaşama şartı ise aranmıyor. Hesaba aylık en az 259,57 lira, en yüksek 2.595,7 lira yatırılıyor. Katılımcı, hesabın açılış tarihinde sadece bir kez 31 bin 149 liraya varan tutar yatırabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.