Konut Getirisi 5 Buçuk Yıl Aradan Sonra Mevduatın Altında Kaldı

Konut Getirisi 5 Buçuk Yıl Aradan Sonra Mevduatın Altında Kaldı

Konut getirisi 5.5 yıl aradan sonra ilk kez mevduat faizinin altında aldı. Uzmanlar bu durumun önümüzdeki dönemlerde inşaat sektörüne zarar vereceği kanaatinde…

A+A-

Konut getiri oranı 5.5 yıl aradan sonra mevduat faizinin altında kaldı. Türkiye’de konut fiyatları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12.58 artarak yüzde 12.,73 seviyesindeki 3 ay vadeli TL cinsi ortalama mevduat faizinden daha az getiri sağladı.

Uzmanlar endişeli. Bu durumun önümüzdeki dönemde ekonominin lokomotifi inşaat sektörüne zarar vereceği öngörülüyor. Çünkü vatandaş yüzde 15’lere varan faizler nedeniyle paradan para kazanma yolunu seçiyor. Önlem alınmazsa bu durumun ekonomiye de zarar vereceği düşünülüyor.

KONUT GETİRİSİ HİÇBİR ZAMAN FAİZİN ALTINDA KALMAZ

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut getirisinin uzun vadede hiçbir zaman faizin altında kalmayacağını söyledi. Mevduat faizine para yatıran tüketicinin daha kazançlı olmayacağını belirten Durbakayım, “Tüketici mülkünü mevduata değişmesin. Çünkü yerine koyamaz.” dedi.


FAİZLER GERİ ÇEKİLSİN
Konutder Başkanı Altan Elmas ise, bankaların yarışa girmeden faizleri geri çekmesi gerekiyor dedi. Almas, mevduat faizleri hızlıca geri çekilmeli ki konut kredisi faizlerini bu seviyede tutalım diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.