Konut Fiyatları Zirve Yaptı

Konut Fiyatları Zirve Yaptı

Hürriyet Emlak 2016 Emlak Endeksi’ne göre Türkiye genelinde satılık konut fiyatları 2016 yılında yüzde 14 artarak 2 bin 737 liraya ulaştı. Kiralık konutların ortalama fiyatı ise yüzde 4 oranında artarak metrekare bazında 17 lira oldu.

A+A-

Araştırma İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya illerinin ortalama emlak endeksleri baz alınarak yapıldı. İstanbul emlak verilerine göre satılık konut fiyatlarının, geçtiğimiz yılda yüzde 22 oranında artarak 4 bin 400 TL’yi bulduğu kaydedilirken kiralık konutlardaki yıllık fiyat artışının ise yüzde 1’de kaldığı belirtildi. Ortalama kiralık daire fiyatı metrekareye göre hesaplanarak 21 TL olarak belirlendi. Amortisman süresinin ortalamasının 17 yıl olduğu aktarıldı.

EN PAHALI EVLER BEŞİKTAŞ VE ÇANKAYA’DA

Beşiktaş İstanbul’un en pahalı  ilçesi seçilirken metrekare fiyatı ortalama 15 bin 10 TL olarak açıklandı. Satılık konut fiyatları yüzde 6 oranında artarken kiralık konut fiyatları yüzde 6 azaldı. Esenyurt ise ortalama fiyat olarak  bin 850  TL ile en ucuz ilçe olarak belirlendi.

Son bir yılda Başkent’te satılık konutların metrekare ortalama fiyatı yüzde 9 oranında artarak metrekaresi bin 752 TL oldu. Kiralık dairelerde artış oranı yüzde 10’u bulurken ortalama metrekare fiyatı 9 TL olarak açıklandı. Çankaya,  metrekaresi  2 bin 407 TL ile en pahalı ilçe olarak açıklanırken yıllık satılık konut fiyatları ise yüzde 8 artış gösterdi. Verilere göre en ucuz ilçe ise bin 105 TL ile Polatlı oldu.

Araştırma sonuçlarına göre İzmir’in genelinde yüzde 14, Çeşme ilçesinde ise  yüzde 16 oranında rekor artışlara ulaşılırken  en ucuz ilçe Ödemiş olarak belirlendi. Antalya’da en pahalı ilçe Konyaaltı, en ucuz ilçenin ise Kepez olduğu açıklandı.

YOZGAT’TA  EVLER REKOR KIRDI

2016 yılı Hürriyet Emlak verilerine göre, bir önceki yıl listeye giremeyen Yozgat, yüzde 35’lik fiyat artışıyla Türkiye genelinde satış fiyatlarının en çok arttığı il oldu. Satılık konut fiyatında ortalama metrekare fiyat bin 135 TL olurken, kiralık konutlarda 700 TL fiyata ulaşan Yozgat’ta amortisman süresi 16 yıl olarak kaydedildi.

Türkiye genelinde en çok artış gösteren iller arasında, tepede Yozgat’ın olduğu listede Giresun yüzde 33, Kırklareli yüzde 32, Ordu yüzde 31 ve Çanakkale yüzde 28’lik artış  ile takip etti. Ayrıca Marmara Bölgesi’nin önemli illerinden Bursa yüzde 22’lik artış oranıyla dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.