Konut Fiyatları Haziranda Nominal Yüzde 25,7 Reel Yüzde 11,6 Arttı

Konut Fiyatları Haziranda Nominal Yüzde 25,7 Reel Yüzde 11,6 Arttı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) 2020 Haziran ayı konut fiyat endeksi verilerine göre konut fiyatları bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 25,7, reel olarak ise yüzde 11,6 oranında arttı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından her ay açıklanan konut fiyat endeksi verilerine ilişkin Haziran ayı rakamları açıklandı.

Merkez Bankası her ay açıkladığı önemli konut endekslerinden biri olan konut fiyat endeksi (KFE) Haziran rakamlarını açıkladı.

2020 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2,6 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 25,7, reel olarak ise yüzde 11,6 oranında artmıştır.

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2017=100), 2020 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2,6 oranında artarak 139,5 seviyesinde gerçekleşmiştir. 

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,7 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 11,6 oranında artış göstermiştir.

Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2020 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 2,6, 2,7 ve 3,0 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 20,1, 26,4 ve 28,0 oranlarında artış göstermiştir. 

Konut Fiyat Endeksi istatistikleri, Türkiye konut piyasasındaki fiyat değişimlerinin takip edilmesi amacıyla oluşturulan göstergeleri kapsamaktadır.  


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.