Konut Fiyatları En Çok Hangi İlçelerde Arttı?

Konut Fiyatları En Çok Hangi İlçelerde Arttı?

sahibinden.com verilerine göre Türkiye genelinde satış fiyatlarının en çok arttığı ilçeler Ula, Toprakale, Erzin, Aksu ve Manavgat oldu. Türkiye genelinde konutların satış süreleri de 32 gün azaldı.

A+A-

Türkiye'de emlak satışının gerçekleştiği online platformlardan olan Sahibinden.com Temmuz Ayı Emlak Endeksi sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Açıklamaya göre tüm Türkiye'de Temmuz ayında konut fiyatları yükseldi. Buna rağmen konut satışları daha erken gerçekleşmeye başladı. Temmuz 2020'de Türkiye'de konutların ortalama satış süresi 32 gün azaldı.

TÜRKİYE'DE KONUT FİYATLARI EN ÇOK ARTAN 5 İLÇE

Türkiye genelinde satılık konut fiyatları değerlendirildiğinden en çok fiyat yükselen ilk 5 ilçe Ula, Toprakale, Erzin, Aksu ve Manavgat oldu. Yapılan bilgilendirmeye göre Muğla'nın Ula ilçesinde konut fiyatları yüzde 162 artış gösterdi. Türkiye'de konutların en çok değer kaybettiği ilçe ise yüzde 9'luk kayıpla Kayseri'nin İncesu ilçesi oldu.

İSTANBUL'UN KONUT FİYATLARI ARTAN İLÇELERİ!

Açıklanan verilere göre İstanbul'da konut fiyatları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 arttı. İstanbul'da konut fiyatları dikkate alındığında en çok değer kazanımı Başakşehir ilçesinde oldu. Başakşehir'in Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yakın olması ve şehir hastanesinin açılışı nedeniyle ilgi gördüğü belirtildi. Başakşehir'i yüzde 43 değer artışı ile Kadıköy, yüzde 37 değer artışı ile Adalar, yüzde 36 değer artışı ile Beylikdüzü ve yüzde 32 değer artışı ile Sarıyer takip etti.

ANKARA'DA KONUT FİYATLARI EN ÇOK HANGİ İLÇEDE ARTTI?

Ankara'da konut fiyatları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27 arttı. Konutların fiyatlarının arttığı ilçe ise Gölbaşı oldu. Gölbaşı'nda konutlar yüzde 38 oranında değer kazandı. Akyurt'ta değer kazanımı yüzde 34, Yenimahalle'de değer kazanımı yüzde 32, Keçiören'de değer kazanımı yüzde 30 ve Kahramankazan'da değer kazanımı yüzde 29 oldu.

İZMİR'DE KONUT FİYATLARI EN ÇOK HANGİ İLÇEDE YÜKSELDİ

İzmir'de satılık konut fiyatları geçen yılın bu dönemine göre yüzde 30 oranında arttı. İzmir'in konut fiyat artışı en yüksek olan ilçesi ise Güzelbahçe oldu. Güzelbahçe'de satılık konut fiyatları yüzde 55 değer kazandı. Güzelbahçe'yi yüzde 45'lik fiyat artışı ile Menderes ilçesi takip etti. Çeşme'de ise konut fiyatları yüzde 42 oranında arttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.