Konut Fiyatları Düşer Mi?

Konut Fiyatları Düşer Mi?

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu ve Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, konut fiyatları ve piyasasına yönelik açıklamalarda bulundular.

A+A-

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu ve Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, konut piyasası ve barınma sorunuyla ilgili konuştu. 

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kiralık ve satılık konut piyasasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aydın Ağaoğlu açıklamasında vatandaşlık edinebilmek için yabancıların satın alması gereken gayrimenkul bedelinin 400 bin dolara çıkarılmasıyla konut fiyatlarının tepe taklak olabileceğine dikkat çekti.  

Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli ise, alım ve satımların özellikle son 3 aydır durduğuna vurgu yaparak, “Konut fiyatlarının aşağı gelme olasılığı var.” diye konuştu. 

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, konut piyasası ve barınma sorunuyla ilgili konuşmasında sosyal konut inşası için ucuz konut verilmesinin gerekli olduğuna dikkat çekerek, TOKİ’nin bu konuda önderlik etmesini söylediklerine ve kiralık evlere 3 seneliğine tavan fiyat uygulaması yapılması önerisinde bulunduklarına dikkat çekti. 

"Her gayrimenkulün belediyelere kaydedilmiş 4 yılda bir Emlak Değerleme Komisyonu’nca belirlenmiş rayiç bedelleri var. Devletin temel ihtiyaçlarla ilgili olarak düzenleyici ve sınırlayıcı bir rolü var" ifadelerini kullanan Ağaoğlu, bugün konut fiyatlarının çığırından çıktığına, 1 milyon Suriyelinin ülkesine dönmesinin de 200-250 bin civarında konutun boşa çıkması anlamına geldiğine vurgu yaptı. Bu nedenlerle fiyatların tepe taklak olabileceğine, şu anda dalgali seyrettiğine işaret etti. 

KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Bloomberg HT'nin aktardığına göre; Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, yüksek kira fiyatlarının engellenmesine ilişkin gerçekleştirdiği konuşmada, "Türkiye’de kamunun sahip olduğu konut yok. Almanya ve Fransa’da birçok belediye ve kuruluşun konutları var. Onların ellerinde bu konutlar olduğu için piyasayı kontrol etmeye sahipler" ifadelerini kullandı ve şu an arzın önündeki en büyük problemin büyükşehirlerde arsa olmaması olduğunun altını çizdi. 

Dereli, alım ve satımların özellikle son 3 aydır durduğunun altını çizerek, Konut fiyatlarının aşağı gelmesi olasılığı var" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum