Konut Fiyatları Denetlenmeli

Konut Fiyatları Denetlenmeli

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini düşürmesinin ardından konut fiyatlarında fahiş fiyat artışları oluştu. Uzmanlar fahiş fiyat artışlarının önlenmesi için konut fiyatlarının denetlenmesi gerektiğini ifade ediyor.

A+A-

Kredi faiz oranlarının düşmesiyle beraber konut fiyatları da arttı. Sözcü'den Fatma Vurgun'un haberine göre, konut alan ve almak isteyen vatandaşlar ederinin üzerinde fiyatlarla karşılaştı. Emlak piyasasında yaşanan bu kaosun uzmanlara göre tek bir çözümü var. Konutlardaki fahiş fiyat artışının denetlenmesi.

“FAİZ DÜŞERSE TALEP ARTAR, TALEP ARTARSA FİYAT ARTAR”

Gayrimenkul danışmanı Gökhan Taş, TÜİK verilerine göre Haziran'da 190 bin 12 adet konut satıldığını ve bunun Cumhuriyet tarihi boyunca satışların iki katı olduğunu dile getirerek, “104 bini krediyle satıldı. Türkiye’de yıllık ortalama 1 milyon 300 bin konut satışı var. Son 5 yılın ortalaması bu düzeyde. Faizler, Türkiye’de yüzde 1’in altına düştüğü her noktada konut satışları arttı. Konut fiyatları da arttı.

Faiz düşerse talep artar, talep artarsa bir ürünün fiyatı artar. Önceden diyelim ki 750 bin istenen ama 700 bine satılan, satıcının 700 bine vermeye razı olduğu yerlere 800-850 bin istenmeye başlandı. 750’ye Haziranın başı itibariyle verenler oldu. Şuan da 800’ye o fiyatlar oturmuş durumda. Bu da yaklaşık 1 buçuk ayda yüzde 10, yüzde 15 arasında bir artış var. Ekonomide çok ciddi hareket oldu. Satmak isteyen de sattı, ona da yaradı. Özellikle ama özellikle ihtiyaçtan dolayı gayrimenkul almak isteyen, düşük fiyatla gayrimenkul alan biraz daha ortanın altı kesim için çok ciddi bir fırsat oldu.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.