Konut Fiyatları Arttı, Kiracılar Yüksek Kira Bedellerini Ödememeye Başladı

Konut Fiyatları Arttı, Kiracılar Yüksek Kira Bedellerini Ödememeye Başladı

Özellikle geçen yıldan itibaren başlayan konut kiralarındaki artış ev sahiplerinin başına bela oldu. Yüksek bedelle fahiş zam yapan ev sahipleri kiraları alamıyor.

A+A-

Son dönemde yüksek bedelden anlaşan kiracıların kiralarını ödeyemediğine dair şikayetlerin 2-3 katına çıktığını belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut kiralarındaki fahiş fiyat artışının artık sadece kiracıları değil ev sahiplerini de mağdur etmeye başladığını söyledi.

Ev sahiplerine kiraları daha makul bir seviyeye indirmeleri için çağrıda bulunan ve Kira artışına tavan getiren düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aşa, şunları söyledi:

“Son bir yıldır ev sahiplerine kiraları daha uygun bir fiyata indirmeleri için sesleniyoruz. Bazı fırsatçı ev sahipleri değerinden 2-3 katı fazla kiralama yapıyorlar. Bu durumun sonunda bu hale geleceğini söyledik ve uyardık. Şimdi mecbur kaldıkları için yüksekten ev kiralayan kiracılar, kira ödeyemiyor. Bu durumda hem kiracı mağdur hem de ev sahibi mağdur.

Şu anda icralar, hacizler, kavgalar söz konusu. Kombiyi alıp sökmeler, eşyalı evlerde, eşyaları alıp satmalar gibi problemler yaşanıyor. Bu konudaki şikayetler iki üç katına çıktı. Tüm bu olumsuz olayların sebebi yüksek kira bedelleri. Ev sahiplerine yüksek kira bedelleri tatlı geliyor ancak işte sonunda bu tarz sorunlar yaşanıyor.

1 Temmuz 2023’e kadar yüzlerce kişi evlerini boş tutuyor. Yüzde 25 oranına takılmamak için Ağustos ayını bekliyorlar. Bu oran zaten uygulanmıyor hatta kiracılar yüzde 50 zamma bile razı. Yüzde 25’lik sınır sembolik kaldı. Mutlaka yeni konut arzı yaratmak gerekiyor”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.