Konut Fiyatları Artmaya Devam Edecek

Konut Fiyatları Artmaya Devam Edecek

intAvrasya Uluslararası İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli, son dönemde sektörde yaşanan fiyat artışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sesli, "arz çok azaldı. Artık satacak gayrimenkul bulamamak en büyük sorun" dedi.

A+A-

intAvrasya Uluslararası İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli, son dönemde sektörde yaşanan fiyat artışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gayrimenkulde fiyat artışlarının devam edeceğini belirten Sesli, “İnşaat maliyetlerinin öngörülemeyen biçimde yükseliyor olması nedeniyle yeni yatırımların azalması, piyasada arz sorununu da beraberinde getiriyor. Arz çok azaldı. Artık satacak gayrimenkul bulamamak en büyük sorun. Ayrıca buna yurt dışı alıcıların yoğun ilgisi de eklenince mevcut talebi karşılayamayan sektörde, fiyatların artması kaçınılmaz hale geldi” dedi. Son dönemde konuşulan KDV indiriminden ziyade konut kredi faizlerinin aşağı çekilmesinin yurt içi alıcıları hareketlendireceğini ifade eden Sesli, yeni bir kentsel dönüşüm atağının inşaat sektörüne can suyu olacağını vurguladı.

Şu anda mimari proje aşamasında olan yeni projelerine de değinen Ali Sesli, İstanbul Kartal’da yapımına başlayacakları karma projenin yenilikçi teknolojilerle donatılacağını belirtti. “Projemizi, alternatif kaynaklarla kendi enerjisini üretebilen, enerjisini verimli kullanan, doğal ışıktan maksimum düzeyde yararlanan, yeşil alan yoğunluğuna sahip, atıklarını geri dönüştürebilen bir mimariyle tasarlıyoruz” diyen Sesli, inşa edecekleri yapıların tamamının aydınlatmasında güneş enerjisinden yararlanacaklarını, teknolojik altyapıyı ise yenilenebilir enerji sektöründe 80 yıllık geçmişi olan Fransa merkezli ortaklarının sağlayacağını açıkladı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.