Konak'ta Gökdelen Yapılmasına Olanak Sağlayan İmar Planları İptal Edildi

Konak'ta Gökdelen Yapılmasına Olanak Sağlayan İmar Planları İptal Edildi

Zorlu Holding tarafından yapılacak gökdelen ile gündeme gelen büyük tepkilere neden olan Konak 1.Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) planları 4. kez daha iptal edildi.

A+A-

İzmir’de kent merkezinde yapı ve trafik yoğunluğunun en üst noktada olduğu bölgede başlayan gökdelen inşaatı çalışmaları büyük tepki ve itirazlara neden olmuştu. Pasaport’ta eski tütün depoları ile yanındaki alışveriş merkezinin yerine Zorlu Holding tarafından yapılacak gökdelen ile gündeme gelen büyük tepkilere neden olan planlar bir kez daha iptal edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 12.01.2018 tarihinde onaylanan 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı doğrultusunda hazırlanan Konak 1.Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) planları Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin açtığı davada İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.

Söz konusu planlar daha önce 3 kez iptal edilmiş ama bunu rağmen 12 Ocak 2018’de dördüncü kez kabul edilmişti. Bu planlara dayanarak da Pasaport’taki söz konusu alana gökdelen yapımı için ruhsat verilmişti.

GEREKÇE: KAMU YARARI VE ŞEHİRCİLİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 12.01.2018 tarihinde onaylanan 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı doğrultusunda hazırlanan Konak 1.Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın İptali istemiyle İzmir 3.İdare Mahkemesinin 2018/897 E. sayılı dava açılmıştı. Mahkeme iptal kararında, planların şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğuna dikkat çekti

DAHA ÖNCE 3 KEZ İPTAL EDİLMİŞTİ

Söz konusu gökdelen inşaatına olanak veren “Konak 1.Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) 1/5000 ölçekli imar planlarının üç kez mahkeme kararı ile iptal edildiği, ancak geçen yıl dördüncü kez aynı planların tekrar kabul edilerek yürürlüğe girdiği ortaya çıktı. Söz konusu planlarla kent merkezinde her yer de gökdelen yapılabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum