Kira Yardımları İçin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Rekor Başvuru!

Kira Yardımları İçin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Rekor Başvuru!

Koronavirüs salgını nedeni ile vatandaşlar kira desteği hakkında daha fazla talepte bulunurken yaşanan bu artış Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 çağrı hattı için rekor başvuru yapılmasına neden oldu.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 Çağrı Merkezi hattı için yapılan arama miktarında rekor artış yaşandığını duyurdu.

VATANDAŞ EN ÇOK KİRA YARDIMI TALEP ETTİ!

Konu hakkında bakanlık tarafından yapılan açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Alo 181 Çağrı Merkezi hattının 2020 yılının ilk 4 ayında 190 bin 221 çağrı aldığı duyuruldu.

Alo 181 çağrı merkezini kullanan kişilerin sayısı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde büyük oranda artarken çağrı merkezine yapılan aramalarda vatandaş en çok kira yardımını sordu. Süreçte yaşanan artışın bir diğer nedeni de resmi işlemlerin uzaktan yapılması olarak gösterildi.

Alo 181 hattı üzerinden tapu ve kadastro işlemleri hakkında bilgi ve randevu alınmasının yanı sıra çevre şikayetlerini de yine bu hat üzerinden yapabiliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI SORULARI DA GELDİ!

Resmi Gazete ile yayımlanan kentsel dönüşüm kira yardımı süresi yasal düzenlemesi sonrası Alo 181 çağrı merkezini 56 bin 580 çağrı geldi. Kira yardımı talepleri, kira yardımı süresi ve kentsel dönüşüm konusunda bilgi talebi gibi aramalar yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.