KİPTAŞ 2018'de 3 Bin Konut İnşa Edecek

KİPTAŞ 2018'de 3 Bin Konut İnşa Edecek

2018 yılında kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini belirten KİPTAŞ genel müdürü İsmet Yıldırım 3 bin konut inşa edeceklerini söyledi. Yıldırım, “Hiç evi olmayan dar gelirlileri 200 bin TL’nin altında fiyatlarla ev sahibi yapacağız" dedi.

A+A-

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım’dan dar gelirli vatandaşlara ev müjdesi geldi.  Pendik’teki yeni projeleri Yeşilce Aydos’un lansmanında konuşan Yıldırım, 2018’de kentsel dönüşüm hamlesi yapacaklarını açıkladı. Yıldırım, “Projelerimizin çoğu Avrupa Yakası’nda olacak. Anadolu Yakası’nda Kadıköy örneğinde olduğu gibi dönüşüm kendi içinde oluyor zaten. Bizim Avrupa Yakası’nda ciddi dönüşüm projelerimiz olacak” dedi.

İSTANBUL’DA 200 BİN TL’NİN ALTINDA EV
İstanbul’da 3 bin sosyal konut inşa edeceklerini ifade eden Yıldırım, “2018’de 3 bin sosyal konut yapacağız. “Hiç evi olmayan” dar gelirli vatandaşları 200 bin TL’nin altında fiyatlarla İstanbul’da ev sahibi yapacağız” diye konuştu.

BAHÇEŞEHİR’DE MEMURLARA ÖZEL KONUT 
Bahçeşehir’de memurlara özel bin 600-bin 800 konutluk bir projeleri olacağını belirten Yıldırım, Pendik ve Silivri’de de proje yapacaklarını açıkladı.

RANTSAL DÖNÜŞÜME KARŞIYIZ
Rantsal dönüşüme karşı olduklarını vurgulayan Yıldırım, “İstanbul’da 800 bin konut yenilenecek. Bunun büyük bir kısmı kamu eliyle 4-5 yıl içinde yenilenecek diye düşünüyorum. Biz rantsal dönüşüme karşıyız. Dönüşüm yerinde olmalı. İstanbul’un önümüzdeki yıllarda kentsel dönüşümde önemli yol alacak” diye konuştu.

MÜTEAHHİTLER KAR MARJINI DÜŞÜRSÜN
Konut satışlarındaki durgunluk hakkındaki görüşleri sorulan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, şunları söyledi: “Her zaman söylüyorum şimdi de şöyleyeceğim; müteahhitlerin kar marjlarını düşürmesi lazım. Arsa payları çok şişirildi, kar marjları yüksek.  Biz sıfır karla, maliyetine iş yapıyoruz. Bir diğer sıkıntı da herkes inşaat yapıyor. Tekstilci de inşaat yapıyor. İnşaatı inşaatçı yapsın. Diğerleri de kendi işini yapsın. Herkes inşaatçı olunca arz fazlalığı oluşuyor” dedi.

SIFIR KARLA MALİYETİNE KONUT
Yeşilce Aydos hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Projede toplam 331 adet daire var. Üçte biri lansman öncesi satıldı. Sıfır karla yapılmış bir proje. Projeden ciro hedefimiz 130 milyon TL”dedi.

Kiptaş Yeşilce Aydos projesi 10 blokta toplam 331 konuttan oluşuyor. Pendik’te yükselen projede büyüklükleri 83 metrekare ile 130 metrekare arasında değişen 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri yer alıyor.

Kiptaş Yeşilce Aydos fiyat listesi şöyle; 
2+1 daireler 284 bin 280 TL’den, 
3+1 daireler ise 449 bin TL’den başlıyor.

Yeşilce Aydos ödeme planına göre Kiptaş bünyesinde 36 ay vade farksız taksit yapılıyor. Diğer bir ödeme seçeneğine göre ise yüzde 10 peşinat veriliyor kalan konut bedeli ise banka kredisi ile yüzde 0.87 faizle 120 ay taksitlendiriliyor.

Tem ve E-5 Otoyolu’na 5 dakikalık mesafede yükselen Yeşilce Aydos Kiptaş projesinde Türk hamamı, yürüyüş yolları, buhar odası, fitness salonu, sauna, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, 350 araçlık otopark, güvenlik yer alıyor.

Metroya 3 dakikalık mesafede konumlanan Kiptaş Yeşilce Aydos projesi yüksek hızlı trene 7 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 5, İDO iskelesine ise 7 dakikalık mesafede bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.