Kepez'de 50 Bin Kişi Tapularına Kavuştu!

Kepez'de 50 Bin Kişi Tapularına Kavuştu!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tapu işlemlerine yönelik açıklama yaptı.Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığı Antalya Kepez'de 50 bin tapulama işlemi yaptı.

A+A-

Antalya Kepez'de tapulama işlemleri aralıksız devam ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tapu işlemlerine yönelik açıklama yaptı. Kepez açıklamasında  "90 bin gecekondu kaldırmak, 50 bin tapulama yapmak bir rekordur. Bunlar çok çalışmak ve istikrarla oluyor. Biz istikrarla çok çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sürdürülebilir Ekonomi Topluluğu'nun (SET) Kasım ayı toplantı konuğu oldu. Muratpaşa'da bir oteldeki toplantıya SET Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alveroğlu ile grubun üyesi çok sayıda iş insanı katılım sağladı. SET Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alveroğlu, sürdürülebilir ekonomi topluluğunun Avrupa'da fazlasıyla örneği olan düşünce ve kanaat grubundan oluşan iş insanları topluluğu olduğunu dile getirdi. Alveroğlu, finans merkezli, ekonomi merkezli projelerine fiiliyet kazandırmak, somutlaştırmak için çalışmalarının ilk somut projesinin Kepez'de hayata geçirildiğinin altını çizdi. 

BENZERİ OLMAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kepez'in kentsel dönüşümde güzel örnekler hayata geçirdiğini belirten Başkan Tütüncü, "Kentsel dönüşüm çok boyutlu bir olgu, 5 çeşit kentsel dönüşüm var. Belediyeler bu 5 çeşit kentsel dönüşümün hangisi bölgeye uygunsa onu çıkartıp, bölgenin yapısına, ihtiyacına hangisi karşılık verecekse bunları uygulamalılar" dedi. Başkan Tütüncü, şunları söyledi: 

"Bazı yerlerde belediyeler kendisi kentsel dönüşüm yapmalı. Biz bunu Gülveren'de örneğini gösterdik. Gülveren Kentsel Dönüşüm, Türkiye'de eşi ve benzeri olmayan bir kentsel dönüşüm projesi. Vatandaş kaç metrekare arsa alabilecekse o kadar metrekare daire verdik. Vatandaşa biz bunu arsa olarak verseydik, müteahhite vermiş olsalardı kat karşılığı kesilecekti. Vatandaştan kat karşılığı kesilmedi, vatandaş bir kuruş para vermedi. Ve vatandaş çok kıymetli daireler aldı. Bütün bunlarla birlikte o bölgeye konforlu bir yaşam geldi. Bunları yaparken ihale yöntemlerini de şeffaf yaptık."

90 BİN GECEKONDU KALDIRILDI

Kepez'in gecekondu zamanında gecekondu bölgesi olduğunu söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, "Dönemimde 90 bin gecekondu kaldırdık. Kentsel dönüşümü vatandaşın kendi eliyle yapmasını doğru buluyoruz. Sütçüler, Habibler, Kültür, Ahatlı, Yenidoğan'a bakarsanız 2009'da buralar hep gecekonduydu. Biz buraları kıymetli araziler haline getirdik" dedi. Masa Dağı eteklerindeki 8 mahalle ile 5 yıldır ilgilendiklerini, yeni parselasyon yapıldığını, şehir hastanesinin bölgeyi daha da kıymetli hale getirdiğini vurgulayan Başkan Tütüncü, "Masa Dağı'nın etrafındaki gecekondular da 2022 yılı itibariyle yıkılacak" diye konuştu. Kentsel dönüşüm projelerinde kira yardımının çok büyük bir devlet katkısı olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Önemli olan bunları yapabilecek niyeti ortaya koymak. Niyetiniz varsa yaparsınız. Bizim niyetimiz vardı yaptık. 90 bin gecekondu kaldırmak, 50 bin tapulama yapmak bir rekordur. Bunlar çok çalışmak ve istikrarla oluyor. Biz istikrarla çok çalışmaya devam edeceğiz."

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi'ne de 300 dükkanlık yeni rezerve alan eklediklerini, 300 dükkanın küçük bir sanayi sitesi olduğunu da dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.