Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı Ne Zaman Açıklanacak 2021?

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı Ne Zaman Açıklanacak 2021?

Devlet kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlara 18 ay boyunca kira desteği veriyor. Kentsel dönüşüm oranlarına her yıl belirlelenen bir oranda zam yapılıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımına 2021 yılında ne kadar zam yapılacak

A+A-

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olduğu belirlenen ve anlaşma yoluyla yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sunduğu finansal desteklerden yararlanabiliyor. Bu desteklerin  en önemlilerinden biri de kentsel dönüşüm kira yardımı.

Hak sahibine ödenecek olan kentsel dönüşüm kira yardımı bedelleri her yıl yeniden belirleniyor. 6 kategoride birleşen şehirler için 6 farklı kira yardımı veriliyor. Kira yardımı bedellerini Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı açıklıyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde 2018'de  960 TL olan kentsel dönüşüm kira yardım bedeli 2019'da 1.150 TL'ye yükseltilmişti. 2020 yılında da geçerli olan listeye göre devletin en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 715 lira ve en yüksek kira yardımı tutarı ise 1.150 TL şeklinde ödeniyor. 2021'de İstanbul, Ankara ve İzmir'de ödenecek  kira yardımının 1.150 TL'yi aşması bekleniyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı zammı 2021 ne zaman açıklanacak?

Geçtiğimiz yıl kentsel dönüşüm kira yardımı bedelleri 2018 yılı esas alınarak hesaplanmıştı ve 2019 yılının kira bedelleri ödenmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden aldığımız bilgilere göre bu yıl için verilecek  kentsel dönüşüm kira yardımının yakın zamanda açıklanması planlanıyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımından kimler faydalanabilir?

- Kanun kapsamında anlaşma ile tahliye edilen binaların  maliklerine, kiracılarına ve yapıda ikamet etmek şartıyla sınırlı ayni hak sahiplerine geçici konut ya da işyeri tahsisi yapılıyor veya kira yardımı veriliyor.

- Kentsel dönüşümde mülkiyetini belgeleyemeyen vatandaşlara kira yardımı ve kredi kullanım hakkı veriliyor.

- Uygulamanın gerektirmesi durumunda birinci fıkrada belirtilenler dışında olup Kanun kapsamındaki yapıları kullanmakta olan kişilere de geçici konut ya da  işyeri tahsisi veya kira yardımı da yapılabilecek.

Kira yardımı başvurusunda istenen belgeler

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak isteyen hak sahiplerinden bazı belgeler talep ediliyor. Kira yardımı başvurusunda istenen belgeler şu şekilde:

– Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi
– Başvuru sahibinin başvuruda bulunması için doldurması gereken başvuru dilekçesi
– Yapının riskli olduğunu belgeleyen rapor ve yıkım formu
– Hak sahibi kişinin ya da vekilinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunduğuna dair hesap cüzdanı fotokopisi
– Güncel tapu kaydı ya da tapu belgesi zorunludur.
– Başvuru sahibi adına herhangi bir fatura belgelenmelidir. Faturanın son üç aylık süreçte olması gerekir.

Bütün belgeleri eksiksiz olarak tamamlayan kişiler bağlı bulundukları belediyeye başvuru yaparak belgeleri teslim edebiliyor. Vekâletname ile gerçekleştirilen başvurularda vekaletnamede kira yardımım başvurusu için yetkili olunduğuna dair ibare bulunması gerekiyor. Ayrıca vekil kişinin vekâletname ile beraber kimlik belgesinin aslı ve fotokopisi başvuru için gerekli belgeler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.