Kentlerin İlerlemesi İçin Mimari Bakış Açısı Daha Çok Kullanılmalı

Kentlerin İlerlemesi İçin Mimari Bakış Açısı Daha Çok Kullanılmalı

İzmirli mimar, mühendis ve şehir plancılarının kurduğu Platformizmim'in şubat ayı toplantısına Bornova Belediye başkanı mimar Olgun Atilla konuşmacı olarak katıldı.

A+A-

Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila, İzmirli mimar, mühendis ve şehir plancılarının kurduğu Platformizmim’in Şubat Ayı toplantısına konuşmacı olarak katıldı. Mimar meslektaşlarına ve Platform üyelerine Bornova’da hayata geçirilen ve planlanan mimari projeler hakkında bilgi veren Başkan Atila, soruları yanıtladı. Atila, kentlerin daha ileri gitmesi için mimari bakış açısının daha çok kullanılması gerektiğini söyledi.

Çevre illerden katılımlarla da büyüyerek yoluna devam eden İzmirli mimar, mühendis ve şehir plancılarının kurduğu Platformizmim, Adnanlar Adnan Franko Sanat Galerisi’nde Şubat Ayı toplantısını yaptı. Şubat ayı toplantısının konuşmacı konuğu Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila oldu.

Platform Başkanı Alp Burkut’un, hedefleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiği toplantıda Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’da hayata geçirilen mimari projelerin detayları hakkında bilgi verdi. Başkan Atila’nın planlaması yapılan yeni belediye hizmet binası, Hayal Bornova, Çocuk Dünyası, Karaçam Çocuk Köyü gibi projeleler hakkında bilgi de verdiği toplantıya, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Erdoğan, Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Tarkan Oktay, Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Tamer Aksüt ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesi Fatma Paker de katıldı.

olgun-atilla.jpg

Platformizmim Başkanı Alp Burkut’ın mimar, mühendis ve şehir plancılarının bilgi sermayesini dünyaya açmak amacıyla bir kooperatif kurmayı hedeflediklerini anlattığı toplantıda Başkan Olgun Atila da, kentlerin daha ileri gitmesi için mimari bakış açısının daha çok kullanılması gerektiğini söyledi.

Hem Bornova’da hem de siyasette mimar meslektaşlarını temsil ettiği bilinciyle hareket ettiğini belirten Başkan Atila, “Kentimizi ortak akılla yönetiyoruz. Aldığımız eğitimin gereğini yapmak için de gece gündüz çalışıyoruz. Bu amaçla kentsel tasarım müdürlüğünü kurup, Bornova’yı mimari anlamda daha iyi noktalara taşımanın mücadelesini veriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.