KDV İndirim Konut Sektörünü Canlandıracak

KDV İndirim Konut Sektörünü Canlandıracak

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, konutta KDV indirimini desteklediğini belirterek, KDV indiriminin yapılmasının sektöre hız kazandıracak bir adım niteliğinde olduğunu ifade etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan Katma Değer Vergisi'ni (KDV) yüzde 1'e indirdiklerini açıklamıştı. Bu açıklamaların ardından diğer sektörlerden de KDV indirimi talebi geldi. Özellikle son aylarda neredeyse durma noktasına gelen inşaat sektörü, girdi maliyetleri nedeniyle zor günler geçirirken KDV indiriminin söz konusu olması sektöre hız verecek. 

Konutta KDV İndirimi İnşaat Sektörünü Canlandıracak!

Mevcut sistemde konutlarda KDV oranı yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18 olarak uygulanıyor. Bu oranların farklı olması sektörün kafasını karıştırırken illerde ve ilçelerde de farklı uygulamalar söz konusu oluyor. Konutta KDV'nin düşürülmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, son aylarda inşaat girdi maliyetlerinin fazlaca arttırdığını ve üzerinde bir de yüzde 18'lik KDV gelince satışların durma noktasına geldiğini aktardı. 

Kuzu, konutta KDV'nin yüzde 8 oranına sabitlenmesinin sektöre yeni bir ivme kazandıracağını ve yeni projelere de hız vererek oldukça faydalı bir yenilik olacağını ifade etti. 

Sektöre Hız Kazandıracak Bir Adım!

Konu hakkında açıklama yapan bir diğer isim de Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, konutta KDV indirimini desteklediğini belirterek, KDV indiriminin yapılmasının sektöre hız kazandıracak bir adım niteliğinde olduğunu söyledi. KDV'de sadeleşme yapılması ve yüzde 8'e sabitlenmesi halinde hem sektörün hem de vatandaşın kafa karışıklığı giderilecek hem de uzun süredir azalan satışlara yeni bir artış grafiği oluşturacak. 

Öte yandan müteahhitler başta olmak üzere birçok inşaat sektörü temsilcisi, konutta KDV indiriminin yanı sıra girdi maliyetlerine de düzenleme getirilmesini talep ediyor. Öyle ki maliyetlerin artması kaynaklı olarak inşaat sektörü durma noktasına gelmiş, müteahhitler iş bırakmaya başlamış ve kamuya yapılan projeler dahi tamamlanamayarak rafa kaldırılmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.