Kazakistan'dan Türk Müteahhitlere Yatırım Çağrısı

Kazakistan'dan Türk Müteahhitlere Yatırım Çağrısı

2025 yılına kadar 24 bin kilometrelik yol ve 20 yeni hastanenin yapılacağı Kazakistan'da Türk müteahhitler için önemli yatırım fırsatları bulunuyor.

A+A-

Kazakistan, Türk iş insanlarını yatırım yapmaya davet etti.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl haziran ayında yapılan seçimleri kazanarak ülkenin ikinci cumhurbaşkanı olan Tokayev'in önceliğinin halkının refah seviyesini yükseltmek olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada, Tokayev’in 1 Eylül'de yaptığı, "Yeni Bir Gerçek Karşısında Kazakistan: Eylem Zamanı" başlığını taşıyan ulusa sesleniş konuşmasında ilan ettiği projelerin Türk iş insanlarının Kazakistan’a yatırım yapmasına olanak sağladığı belirtilerek, "Ulusa seslenişte zikredilen alanların hepsinde Türkiye’nin tecrübesi vardır. Dolayısıyla Türk iş adamları bu olanakları değerlendirebilir." ifadesi yer aldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadelede ve sonrası döneme hazırlık bağlamında Kazakistan ile Türkiye’nin uyumlu hareket ettiği belirtilen açıklamada, salgın krizini fırsata çevirme olanağının bulunduğu, bu bağlamdaki projelerin ikili ilişkilerin daha da güçlenmesine zemin hazırlayacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada, Kazakistan'da 2025 yılına kadar 24 bin kilometrelik yol ve 20 yeni hastanenin inşasının hedeflendiği bunun Türk inşaat ve sağlık sektörü şirketleri için büyük fırsatlar sunduğu bildirildi.

Tüp bebek konusunda da Kazakistan'ın yatırımları teşvik ettiği, ilaç ve tıbbi malzemelerin Kazakistan’da üretilmesinin bir ulusal güvenlik konusu olarak görüldüğü belirtilen açıklamada, Türk ilaç şirketlerinin Kazakistan’a yatırım yapmalarına destek verileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.