Kayseri Sahabiye'deki Dönüşümde 201 Kişiyle Uzlaşıldı!

Kayseri Sahabiye'deki Dönüşümde 201 Kişiyle Uzlaşıldı!

Kayseri'nin en önemli kentsel dönüşüm projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleriyle tek tek görüşülerek uzlaşma sağlanıyor. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 10 günde 201 hak sahibiyle uzlaşma sağlandı.

A+A-

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 10 günde 201 hak sahibiyle uzlaşma sağlandı

Kayseri'nin en önemli kentsel dönüşüm projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleriyle tek tek görüşülerek uzlaşma sağlanıyor. Uzlaşma görüşmelerinin tamamlanmasının ardından projenin ilk etabında çalışmalara başlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin geleceğine damga vuracak olan bu önemli projenin bir an önce hayata geçirilmesi için projenin her safhasını olduğu gibi uzlaşma görüşmelerini de yakından takip ediyor. 

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi 7 Kasım Pazartesi günü hizmete açıldı. Açılışıyla birlikte Sahabiye'deki hak sahiplerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan uzlaşma ofisinde vatandaşlarla detaylı görüşmeler yapılıyor. Uzlaşma ofisindeki görüşmeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yakından takip ediyor. Sık sık uzlaşma ofisini ziyaret eden ve hak sahipleriyle yapılan görüşmeleri izleyen Başkan Çelik, zaman zaman da görüşmelere bizzat katılıyor.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi'ne gelen vatandaşlara şu an sahip oldukları taşınmazla ilgili bilgiler ve bu taşınmaza verilen puan belirtilerek yeni projedeki alternatifler gösteriliyor ve tercihi soruluyor. Uzlaşma ofisinin açıldığı 7 Kasım'dan bu yana 650 vatandaşa projeyle ilgili bilgiler verildi ve bugüne kadar 201 hak sahibiyle uzlaşma sağlandı.

DÖRT MİLYAR TL'LİK PROJE

Sahabiye Projesinin her safhasıyla yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 147 yıllık belediye tarihinin en önemli projesine start verdiklerini söylemiş ve projenin eski para birimiyle 4 katrilyonluk bir proje olduğunu belirtmişti.

Sahabiye'nin mevcut durumu ve dönüşüm sonrasında alacağı çehreyi anlatırken, projenin Kayseri'nin geleceğine damga vuracağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Tamamı 510 bin metrekarelik bir dönüşüm alanı söz konusu. Burada 624 adet binada, 3 bin 800 adet konut, 1620 adet işyeri, 400 adet diğer nitelikteki (depo, dernek, kullanım dışı vs. ) bağımsız bölüm olmak üzere, toplam 5 bin 820 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Tüm bu yapıların yaklaşık inşaat alanı 680 bin metrekareyi buluyor. Toplam büyüklüğü 510 bin metrekare olan bu bölgemizde mevcutta tek bir metrekare yeşil alan yok. Ancak projemiz tamamlandığında burasının 350 bin metrekaresi yeşil alan olacak. Bu proje vatandaşlarımızın kentsel refah ve yaşam kalitesini artıracak, huzurlu ve güvenli sosyal alanları bulunan, şehrimize mimari ve sosyal anlamda değer katacak bir proje olacak" dedi. Başkan Mustafa Çelik, uzlaşma görüşmelerinin tamamlanmasının ardından projenin ilk etabını hayata geçirmek için inşaat çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

HAK SAHİPLERİNE ÇAĞRI

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi'ne gelen hak sahiplerine proje üzerinden birinci uygulama etabındaki beş farklı büyüklükte ve tipteki daireler ile işyerleri gösterilerek tercihleri alınıyor. Henüz uzlaşma yapılmayan hak sahiplerinin seçme şansları olabilmesi için bir an önce uzlaşma görüşmelerine katılmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.