Kayseri Beyazşehir Sosyal Yaşam Merkezi'nin Temeli Atıldı!

Kayseri Beyazşehir Sosyal Yaşam Merkezi'nin Temeli Atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in açıkladığı 2017 projelerinin temelleri arka arkaya atılıyor. 7 Mart’ta yapılan Köşk Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin ardından Beyazşehir Mahallesi’nde de sosyal yaşam merkezinin temeli atıldı.

A+A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in açıkladığı 2017 projelerinin temelleri atılıyor. 7 Mart’ta yapılan Köşk Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin ardından Beyazşehir Mahallesi’nde de sosyal yaşam merkezinin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, iz bırakacak, dua alacak projeleri Kayseri halkının hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Beyazşehir Sosyal Yaşam Merkezi temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis Atçı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve Beyazşehir Mahallesi sakinleri katıldı.

Törende konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e yeni Kocasinan’a omuz vermesi nedeniyle teşekkür etti. Çolakbayrakdar, Kocasinan için 2016’da yaptıkları projelerden bahsetti ve 2017 projeleri hakkında bilgi verdi. 

“YENİ DÖNEMDE DE ÖNCELİĞİMİZ İNSANA YATIRIM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında, Kayseri halkının her hizmetin en iyisine, en estetiğine ve en fonksiyoneline layık olduğunu söyledi. 2016 yılında sadece büyük projeler için 550 milyon TL’lik harcama yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, 2017 yılı yatırımlarından bahsetti. Yeni dönemde de önceliklerinin insana yatırım olduğunu vurgulayan Çelik, toplumun her kesimine hitap edecek projeler hazırladıklarını kaydetti.

“BEŞ YILDIZLI TESİS YAPIYORUZ”

Beyazşehir’e yapacakları sosyal yaşam merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, sosyal yaşam merkezinin 200 bin nüfusa hitap edecek bir tesis olduğunu söyledi. Tesisin çalışanlar için akşam da açık olacağını ifade eden Başkan Çelik, “Beyazşehir Mahallemize yapacağımız sosyal yaşam merkezi adeta beş yıldızlı bir tesis olacak. 9 bin 530 m2 inşaat alanına sahip Sosyal Yaşam Merkezi bodrum, zemin ve 1. Kattan oluşacak. Tesisin 1. katında bölgenin ihtiyacı düşünülerek yapılan 1000 metrekarelik çok amaçlı bir salon bulunacak. Ayrıca yine birinci katta vatandaşlarımızın çeşitli faaliyetler yapabileceği 8 adet atölye yer alacak. Binanın Zemin katına ise Bay ve Bayanlara ayrı ayrı hizmet verecek olan 2’şer adet 185 m2 alanlı kapalı yüzme havuzu, 150 m2 alanlı fitness salonu ve170 m2 alanlı plates ve yoga salonu yapıyoruz. Sosyal Yaşam Merkezimizin içinde olduğu gibi dışında da spor yapma imkanı olacak. Merkezin dışında basketbol sahası ve tenis sahası ile yeşil alanlar inşa edeceğiz. Beyazşehir Sosyal Yaşam Merkezimiz 9 milyon 100 bin liraya mal olacak” diye konuştu.

“15 TEMMUZ ZAFERİNİ 16 NİSAN’DA TAÇLANDIRACAĞIZ”

 Sözlerinin sonunda 16 Nisan referandumuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “15 Temmuz’da hep birlikte kazandığımız yüzyılın zaferini, inşallah 16 Nisan’da taçlandıracağız. Kayseri halkının sağduyusuna güveniyoruz” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de konuşmasında Kayseri’nin belediyecilikte Türkiye’de fark yaratmış bir şehir olduğunu dile getirdi. Nergis, yapılan hizmetin ailelere hitap ettiğini, aileye yapılan hizmetlerin de Türkiye’nin geleceğine yapılmış olacağını kaydetti. 

Vali Süleyman Kamçı ise Kayseri belediyeciliğinin ülkemize örnek olmuş yatırımlarla kent hayatının zorluklarını azaltarak insana verdiği değeri gösterdiğini söyledi. Vali Kamçı, yapılan yatırım nedeniyle Başkan Çelik’in nezdinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de törende bir konuşma yaparak, Kayseri’deki belediyecilikten övgüyle söz etti. Tüm Türkiye’deki belediyeleri iyi bildiğini ifade eden Bakan Özhaseki, “Kayseri kadar düzenli, her türlü planlamanın mükemmel yapıldığı bir şehir bulmak zor. Başkanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

“BİR VE BERABER OLURSAK KİMSE BİZİ YIKAMAZ”

Konuşmasında 16 Nisan referandumuna da değinen Bakan Mehmet Özhaseki, terör örgütleri ve şer güçlerle mücadeleden bahsederek “Allah’ın izniyle ülkemizi bu belalardan kurtaracağız. Bir ve beraber olursak bizi kimse yıkamaz. Güçlü olmazsak bizi paramparça ederler” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçilmesi için üç önemli gerekçe ortaya koyan Bakan Özhaseki, “Birincisi bu ülke hızlı kalkınsın istiyorsak bu sisteme geçmeliyiz. Türkiye artık Cumhurbaşkanı ve Başbakanı aynı anda kaldırmıyor. İkincisi bize istikrar lazım. İstikrar da yeni sistemle mümkün olur. Üçüncüsü ise askeri vesayet dönemi artık bitsin. 16 Nisan’da Evet dersek geleceğimizin ne denli aydınlık olacağını göreceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından butonlara basılarak Beyazşehir Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.