Kastamonu Taşköprü Otobüs Terminali İhaleye Çıkıyor!

Kastamonu Taşköprü Otobüs Terminali İhaleye Çıkıyor!

Kastamonu Taşköprü Belediyesi tarafından inşa edilecek otobüs terminali projesi ihaleye çıkıyor. Projenin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

A+A-

Kastamonu Taşköprü Belediyesi, yeni yapılacak modern otobüs terminali için ihaleye çıktı.

Taşköprü Belediyesi, ilçe için önem arz eden projeleri tek tek hayata geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kargaz firması ile ilçenin 2019 yılı Ekim ayında Doğalgaz’a kavuşması için protokol imzalayan Taşköprü Belediyesi, şimdi de Cuma pazarı yanında bulunan giysi pazarının olduğu alanda modern şehirlerarası otobüs terminali binası için ihaleye çıktı.

Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “2014 yılında halkımıza vaadlerimiz arasında da öncelikli projelerimizden olan Taşköprü Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni 2018 yılı sonunda inşallah tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.

“2018 YILINDA TERMİNAL HİZMETE AÇILACAK”

Projede kentin pazaryeri ve park alanı ile bütünleşen bir tasarım amaçladıklarını söyleyen Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Bölgede örnek teşkil edecek ilçemize yakışır bir projeye sahip olan Taşköprü terminalinin ihalesini 27 Mart’ta yapacağız. Taşköprü her geçen gün değişen büyüyen, kendi konumu zaten nitelikli olan bir yer. Halkımızın daha üst standartlarda yaşam kalitesi açısından ve kullandığı ortak alanlar açısından Taşköprü’ye yakışır bir hale gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Taşköprülü hemşerilerimizin modern bir terminal binasına kavuşmaları hedefimizdi. 2014 yılında halkımıza vaatlerimiz arasında da öncelikli projelerimizden olan Taşköprü Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni, 2018 yılı sonunda inşallah tamamlayarak hizmete açacağız. Bizi mutlu eden toplumun karşısında yüzümüzün ak olması. Her verdiğimiz sözü laf olsun diye değil, Taşköprü’nün kaderini değiştirecek sözleri yerine getirmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz. Bu tesis tamamlandığında ilçemize gelenlerin mutlu olacağı, Taşköprü’ye yakışır modern bir tesis olacağını ifade etmek istiyorum” dedi.

Yapının önünün meydan olarak tasarlanması anfi tiyatro özelliği olması aktivite alanı olarak değerlendirilmesini sağlayacağını belirten Arslan, “Terminal binası eski yerine yakın, Kastamonu-Sinop karayoluna giriş ve çıkış yapmak için uygun bir konumda olup, toplam arsa alanı 7 bin metrekaredir” şeklinde konuştu.

Minimalist bir yapı tasarımındaki terminal binası 2 bin metrekare kapalı alana sahip Otobüs Terminali bünyesinde otobüs peronları, minibüs peronları, taksi durağı, ziyaretçi otoparkı, gelen ve giden yolcu bekleme alanları, bilet gişeleri, firma ofisleri, kafeterya, büfe, bay-bayan mescit ile WC’ler ve teknik alanlar yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.