Karşıyaka’da Kentsel Dönüşüm Ormanı Kuruluyor

Karşıyaka’da Kentsel Dönüşüm Ormanı Kuruluyor

Karşıyaka'lı müteahhitlerle iftarda buluşan belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Oturma ruhsatı almak isteyen müteahhitler her daire için 2 zeytin fidanı alacak, bu fidanlarla kentsel dönüşüm ormanı kurulacağız" dedi.

A+A-

Karşıyaka Belediyesi tarafından Yamanlar Mesire alanında düzenlenen iftar yemeğine belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Belediyesi İmar Müdürlüğü çalışanları, Karşıyaka Müteahhit ve İş Adamları Derneği (KAMİAD) başkanı Zeki Yüksel, Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği (KAMDER) başkanı Niyazi Gültekin ve çok sayıda Karşıyakalı müteahhit katıldı.

huseyin-mutlu-akpinar.jpg

İftardan sonra konuşma yapan Hüseyin Mutlu Akpınar, esprili bir dille iftar yemeğinin normal şartlarda müteahhitlere değil ihtiyaç sahiplerine verildiğini, ancak son dönemlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı müteahhitlerin de ihtiyaç sahibi olduğunu bundan dolayı hayır işlemek amacıyla müteahhitlere iftar verdiğini söyledi. Akpınar’ın sözleri davetliler arasında gülüşmelere neden oldu.

MÜTEAHHİTLERLE İLGİLİ 1 ŞİKAYET DUYMADIM

Belediye başkanlığı döneminde müteahhitlerle ilgili hiçbir şikayet duymadığını belirten Hüseyin Mutlu Akpınar, “Birçoğumuz Karşıyaka’nın dışından gelip Karşıyaka’da güzel işler yapmış insanlarız. Karşıyaka’lı hemşerilerimizin güzel ve güvenilir konutlarda yaşamasını sağlıyorsunuz. Karşıyaka Belediyesi olarak 4 yıldır Karşıyaka’da katma değer yaratan iş adamlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. Sizlere çok saygı duyuyorum. Karşıyaka her anlamda Türkiye’nin en önemli ilçelerden biri. Karşıyaka’nın ayrıcalığını sizler yaptığınız işlerle tüm Türkiye’ye gösteriyorsunuz. Ben 4 yıldır belediye başkanıyım ama müteahhitlerle ilgili vatandaşlardan bir tane bile şikayet duymadım. Ahlaklı bir şekilde iş yaptığınız için sizlere teşekkür ederim” dedi.

CEZA KESMEK İÇİN BELEDİYECİLİK YAPMIYORUZ

Bina yıkımları konusunda uyarılarda bulunan Akpınar sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Hep birlikte daha güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Belediye olarak eksik kaldığımı yerleri sizlerle beraber tamamlamak istiyoruz. İnşaatı yaparken gerekli önlemleri almanızı, yıkım yaptıktan sonra bozulan sokakları, kaldırımları tekrar düzeltmenizi ve mahalleleri güzelleştirmenizi sizlerden rica ediyorum. Biz ceza kesmek için belediyecilik yapmıyoruz. Karşılıklı duyarlılıkla, karşılıklı anlayışla belediyeciliği örnek bir hale getirmek istiyoruz.”

karsiyaka-muteahhitleri.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNUNU TEK BAŞIMIZA ÇÖZEMEYİZ

Kentsel dönüşüm ve otopark yönetmeliği konularına da değinen başkan Akpınar, “Kentsel dönüşümün ne yazık Türkiye’de çok doğru işlemediğini görüyoruz. Bunu yaşıyoruz. Dönüşüm değil, eskisini yık yenisini yap yöntemiyle kentimizi güzelleştirmemiz mümkün değil.  Bu işi tek başımıza çözemeyiz. Tüm kurumların el ele vererek bu sorunu çözmesi gerekir. Daha yeşil bir kent, sosyal donatısı olan bir kent, otopark sorununun çözüldüğü bir kenti biz yaratmak zorundayız. Otopark yönetmeliği uzatıldı. Otopark yönetmeliği uzatılmadan önce hemen gideyim, ruhsatımı çıkarayım diyen arkadaşlarımıza imar müdürlüğümüz gece gündüz çalışarak yardımcı oldu” ifadelerini kullandı

OTURMA RUHSATINA HER DAİRE İÇİN 2 ZEYTİN FİDANI

Türkiye’de ilk olacak kentsel dönüşüm ormanı projesini de iftarda açıklayan Akpınar oturma ruhsatında her daireye 2 zeytin fidanı şartı getireceklerini belirtti. Akpınar’ın projesine müteahhitler de tam destek verdi. Akpınar projeyi şu şekilde açıkladı, “Daha yeşil daha güzel bir kent yaratmak için ne yapalım diye düşündük. Karşıyaka’dan tüm Türkiye’ye örnek olacak bir işi yapacağız. Oturma raporu almadan önce her daire için en az 2 adet zeytin fidanı almanızı isteyeceğiz. O zeytin fidanıyla kentsel dönüşüm ormanı kuracağız. O fidanları ormana diktiğimizde yine Karşıyaka farkını göstermiş olacağız. Karşıyaka’da da Bunun için sizlerin de desteğini bekliyoruz. Buradan zeytinler üretilecek. Üretilen zeytinler belediyemizin kurduğu kadın kooperatifinde değerlendirilecek. Ekonomiye de bir nebze katkıda bulunacağız. Zeytin barışın simgesidir. Zeytin sağlığın simgesidir. Zeytin dostluğun simgesidir. Karşıyaka gibi barış ve dostluk kenti gibi bir memleketten Türkiye’ye ve dünyaya bu zeytin dalını uzatmak istiyoruz. Bu yüzden sizlerden de duyarlılık istiyorum. Elinizden geleni yapmanızı istiyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.