Karşıyaka'da Her Daireye 2 Ağaç Zorunluluğu Başladı

Karşıyaka'da Her Daireye 2 Ağaç Zorunluluğu Başladı

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği (KAMDER) ve Karşıyaka Müteahhitler ve İş Adamları Derneği (KAMİAD) arasında kentsel dönüşüm Ormanı projesinin protokolü imzaladı.

A+A-

Kentsel Dönüşüm Ormanı projesi kapsamında Karşıyaka'da inşa edilen her daire için 2 adet zeytin ağacı alınması zorunluluğu getirildi. Oturma ruhsatı başvurusu yapan müteahhitler her daire için belediyeye 2 adet zeytin fidanı alacak. Belediye müteahhitlerden toplanan zeytin fidanları ile Karşıyaka'da kentsel dönüşüm ormanı kuracak. 2 adet zeytin fidanı almayan müteahhitler oturma ruhsatı alamayacak. 

Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Ormanı protokole, Karşıyaka'daki müteahhitleri temsilen KAMDER başkanı Niyazi Gültekin ve KAMİAD başkanı Zeki Yüksel imza attı.

kentsel-donusum-ormani.jpg

100 DÖNÜMLÜK ALAN

Toplanacak fidanlar Park- Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince,  Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki 100 dönümlük alana dikilecek. Kentsel Dönüşüm Ormanı’nda yetişecek zeytinler de Karşıyaka Üretici Kadın Kooperatifi tarafından toplanıp işlenerek, üretime dönüştürülecek.

200 FİDAN DİKECEK

Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği başkanı Niyazi Gültekin, Karşıyaka Şemikler'de inşa ettiği 98 konutluk projenin sonuna geldiğini ve oturma ruhsatı başvurusunu yaptığını belirterek bu ay 200 zeytin fidanı alıp kentsel dönüşüm ormanına ilk fidanları dikeceğini söyledi. 

Dernek Başkanları Zeki Yüksel ve Niyazi Gültekin de böyle güzel ve anlamlı bir projenin ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.