Karşıyaka'da Dönüşmesi Gereken 10 Bin Eski Bina Var

Karşıyaka'da Dönüşmesi Gereken 10 Bin Eski Bina Var

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "İzmir Depremi sonrası Karşıyaka’da 40’ı ağır, 80’i orta 450’si az hasarlı binamız var. Bunun yanısıra 10 binin üzerinde eski bina var. Daha güvenli ve yaşanabilir binalar yapmamız gerekir" dedi.

A+A-

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ortak Akıl Toplantısı’nda  bir araya geldi. İzmir Mimarlık Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Karşıyaka’da yapılacak olan kentsel dönüşümünün nasıl olması gerektiği tartışıldı, uzmanların görüşleri dinlendi. 

10 BİN ESKİ BİNA VAR

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay yaptığı konuşmada “Karşıyaka’ya yaraşır bir Kentsel Dönüşüm yapmayı planladık. İnsanların merak ettikleri konu oturdukları binanın güvenli olup olmadığıdır, bunun cevabını insanlara vermemiz gerekir. Bu yüzden bir inceleme laboratuvarı kurmak istiyoruz, bunun alt yapısını oluşturmak için meslek odalarının desteğine ihtiyacımız var. Bilimsel veriler eşliğinde işin uzmanları ile çalışmak istiyoruz. Bazı tanımlamalar yaparak kentsel dönüşüm süreçlerini doğru yönetmek istiyoruz. İzmir Depremi sonrası Karşıyaka’da 40’ı ağır, 80’i orta 450’si az hasarlı binamız var. Bunun yanısıra 10 binin üzerinde eski bina var. Daha güvenli ve yaşanabilir binalar yapmamız gerekir. Biz doğru yapılaşma yapmak istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Bunun yanı sıra başkan Tugay, yapılacak yeni yapıların hazırlanacak Kentsel Tasarım Rehberi ışığında inşa edilmesini istediğini belirtti. 

Desteğe Hazırız

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, Kentsel Tasarım Rehber sürecinin nasıl işlemesi gerektiği hakkında bilgi vererek örnek kentsel dönüşüm süreçlerinin nasıl olması gerektiğini anlattı. Mimarlar Odası Başkanı Kahraman “Mimar Odası ve İzmir İl Koordinasyon Kurulu (TMMOB İKK) olarak bilimsel yaklaşımla her zaman destek vermeğe hazırız. Ortak akılla çözülemeyecek konu yoktur, kimseyi mağdur etmeden insanların güvenle oturabilecekleri binaların inşaa edilmesi ve bunu yaparken de denetimlerin iyi yapılması gerekir. Bu konu ile ilgili meslek odalarıyla işbirliğinin güçlendirilmesi ve görüşlerinin alınması önemli. Bu ilk adımı atan Karşıyaka  Belediyesi’ne teşekkür ederiz yapabileceklerimiz ölçüsünde destek vermeye hazırız” dedi.

Düzenlenen Ortak akıl toplantısına Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım, İmar Müdürü Semra Köroğlu, Kentsel Tasarım Müdürü Özlem Kocaer ve beraberindeki ekip katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum