Karaköy Limanı'nın Kapanması Esnafı Zora Soktu

Karaköy Limanı'nın Kapanması Esnafı Zora Soktu

Karaköy Limanı'nın kapanmasıyla Nuruosmaniye'nin devasa ve şık mağazaları zor günler geçiriyor.

A+A-

İstiklal ve Bağdat caddeleri ile Kapalıçarşı gibi İstanbul’un en işlek cadde ve çarşılarındaki sıkıntı devam ederken Tarihi Nuruosmaniye Caddesi’nde de zor günler yaşanıyor.

Karaköy Limanı'nın kapanmasıyla hem turizm sektörü, hem de mağazalar bu durumdan oldukça etkilendi. Kapalı dükkanlar, kiralık afişleri bölgede hemen ilgi çekiyor.

"KARAKÖY'DE İNŞAAT VAR, LİMAN KAPALI"

Bölgedeki esnafa göre Nuruosmaniye Caddesi, Türkiye turizmindeki gerilemeden etkileniyor ancak fazlası var. Bir esnaf, “Cadde kruvazier turizmine çok bağlı. Karaköy’de inşaat var, liman kapalı. Kruvazier gemileri yanaşamıyor. Zengin Körfez turisti de gelmiyor. Asyalılar geliyor. Çinliler, Japonlar, Endonezyalılar. Çok alışveriş yapmıyorlar. Birçok dükkan el değiştiriyor” diye konuşuyor.

Karaköy Limanı'nın kapanması esnafı olumsuz etkiledi

KİRALAR YÜKSEK

Bir başka dükkan sahibi de konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Kruvazier gelmezse böyle gider. İki sene gelmeyecek. Karaköy yapılıyor. Oradan gruplar Kapalıçarşı’ya geliyorlardı, burası da hareketleniyordu. Artı uçaklarla gelenler vardı. Şimdi oteller boş. İşler durgun. İlkbahar ve sonbahar hareketli olur. Aslında Körfez Krizi’nden bu yana geri gidiyor. Turist sayısı geçtiğimiz yıllarda arttı ama alışveriş yapan turist gelmiyor. Geçen yıla göre yüzde 80 kayıp var işlerde. Kiralar yüksek. Ama düşecektir”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.