Kanal İstanbul'un Planı Değişti! 30 Milyarlık Tasarruf

Kanal İstanbul'un Planı Değişti! 30 Milyarlık Tasarruf

Kanal İstanbul'un planları değişti. İlk başlarda 400 metre olarak belirlenen kanal genişliği 275 metreye düşürüldü. Kanalın küçülmesiyle 30 milyar TL tasarruf sağlanacak.

A+A-

Kanal İstanbul projesinde maliyeti azaltmak için plan değişikliği yapıldı. Buna göre 400 metre planlanan kanal genişliği 275’e indirildi. Söz konusu değişiklik ile 30 milyar TL tasarruf sağlanacak.

65 milyar TL’ye mal olması öngörülen Kanal İstanbul projesinin bu yıl temeli atılması planlanıyor. Plan değişikliği ile birlikte projenin maliyetinin yarı yarıya inecek.  Çalışma kapsamında 1.7 milyar metreküp kadar çıkması beklenen hafriyat miktarı da yaklaşık 800 milyon metreküp kadar azalacak. Edinilen bilgiye göre, kanal kesitinin 275 metreye inmesi nedeniyle yapılacak köprülerin uzunluğu da daha az olacak.

KÖPRÜ MALİYETİ DE AZALACAK
Böylece köprü maliyeti ciddi oranda azalacak. Kanaldan çıkarılacak hafriyat miktarı her halükarda planlanan 3 adacığı yapmaya yeterli olacak. Daha önce kanal üzerinde 6 köprü yapılması planlanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin talebi doğrultusunda 7'nci köprü de yapılacak. Bugüne kadarki çalışmalarda, ilki Büyükçekmece bağlantılı D-100, ikincisi TEM, üçüncüsü Kuzey Marmara Otoyolu, devlet yolu, belediye yolu ve kuzeydeki havaalanına bağlantısı olan D-20'de olmak üzere 6 köprü planlanmıştı. İki köprüden ise demiryolunun geçirilmesi planlanıyor.

Yılsonuna doğru ihalesi yapılması planlanan “Çılgın Proje”nin inşaatından çıkan hafriyat ile Marmara çıkışlarına 3 yapay ada yapılacak ve Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak olan Millet Bahçesi’nde kullanılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.