Kanal Ankara Projesi Ne Zaman Başlayacak? Ankapark Ne Zaman Açılacak?

Kanal Ankara Projesi Ne Zaman Başlayacak? Ankapark Ne Zaman Açılacak?

Ankara’da 2014 yerel seçimlerinden önce verilen iki mega proje vaadi Ankapark ve Ankara Boğazı – Kanal Projesi ne aşamada? Ankapark ne zaman açılacak ve Ankara Kanal Projesi ne zaman başlayacak gibi önemli soruların cevaplarını sizin için haberimizde derl

A+A-

nkara’da 2014 yerel seçimlerinden önce verilen iki mega proje vaadi Ankapark ve Ankara Boğazı – Kanal Projesi ne aşamada? Ankapark ne zaman açılacak ve Ankara Kanal Projesi ne zaman başlayacak gibi önemli soruların cevaplarını sizin için haberimizde derledik.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlerden önce Kanal Projesi ve Ankapark ile ilgili yapılacak çalışmaları ve vaatlerini sıkça meydanlarda ve televizyon programlarında dile getirmişti. Seçimin üzerinden yaklaşık üç yıl geçmesinin ardından mega projelerdeki son durum oldukça merak ediliyor.

ANKAPARK’TA AÇILIŞLAR ERTELENDİ

Geçtiğimiz sene açılması planlanan Ankapark Projesi’nin, 2016 Nisan ayında yapılan “Şu anda yüzde 75’lerde bitirilme oranına sahip. Muhtemelen Kasım ayında açılabilir. Ancak yurtdışından gelen uzmanlar, o ayda açılmasının, Ankapark’ın ölü doğacağı anlamına geldiğini söylüyorlar. Bu yüzden görkemli bir açılış olabilmesi için gelecek sene Nisan ayında açacağız.” açıklamasının ardından açılış tarihi uzatılmıştı. Ankapark’ın böylece 2017 yılı Nisan ayında açılması planlanıyordu.

SON AÇIKLAMA: “İNŞALLAH AĞUSTOS’TA”

Ankapark’ın açılış tarihi hakkında son açıklama ise yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi. Periscope uygulaması ile Ankapark’tan canlı yayın yapan Gökçek, “İnşallah bu yıl Ağustos ayına yetiştirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.  Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, açılışın bu seneye yetiştirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirttiler.

KANAL PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR İÇİN BEKLEYİŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir diğer büyük projesi ise “Ankara’ya deniz getiremedik ama boğaz yapacağız.” sözleriyle duyurusunu yaptığı Kanal Projesi oldu. Gökçek, yaptığı açıklamalarında, İmrahor Vadisi'ni içine alan Ankara Boğazı Projesi'nin de hem yeşil alan, hem de kentsel dönüşüm projesi olacağını vurgulamıştı. Dikmen Vadisi gibi vazgeçilmez ve Ankara'ya renk katacak yeni bir alan olacağını ve hemen projeye başlamayı planladıklarını, 6-7 yılda tamamlanacağını vurgulayan Gökçek, ''rekreasyon alanını ise 3 yıl içinde bitirmeyi planladık'' diye açıklamıştı.

FEN İŞLERİ ÇALIŞIYOR AMA…

Kanal Projesi ile heyecanlanan bölge sakinleri ve Ankaralılar, çalışmaların başlaması için gün sayıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, bölgede yol açma ve Doğukent Bulvarı viyadük bağlantı çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Kanal Ankara Projesi’ne ne zaman başlanacağı konusunda ise yeni bir açıklama yapılmadı. Mart 2016’da başlanacağı belirtilen,  projenin bölgeye ve Ankara’ya değer katacağını belirten bir vatandaş, “Öncelikle Sayın Başkan’a bu vizyon projesi için teşekkür ediyoruz. Ankara için çok kıymetli olacak. Ancak bir yandan da 30 yıldır bu bölgede yaşayan ve yatırımcı biri olarak proje çalışmalarına daha fazla ertelenme olmadan başlanmasını talep ediyoruz. Sayın Başkan Twitter’da 2016 yılı Mart ayında projenin başlayacağını ifade etmişti. İnsan ömrü kaç yıl? Kış ayları da geride kaldı. Şimdi tam zamanı.” İfadelerini kullandı.

Kanal Projesi çalışmalarına 2017 Mart ayı sonunda başlanacağı ve bölgede Sinpaş Altın Oran ile Başkent Konutları Projeleri ile yakalanan ivmenin artacağı tahmin ediliyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.