Kamu Müteahhitlerine Kötü Haber! Cumhurbaşkanı Talimat Verdi

Kamu Müteahhitlerine Kötü Haber! Cumhurbaşkanı Talimat Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamu projeleri ile ilgili açıklamada bulundu. Yüzde 40'ın altında bulunan projelerin durdurulması için talimat veren Erdoğan, "Yüzde 70'in üstündeki projeleri önce bitirin" dedi.

A+A-

31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek ve seçim sonrasında yeni yol haritasını çıkarmak üzere düzenlenen AK Parti kampı tamamlandı. 

AK Parti tarafından Kızılcahamam'da düzenlenen kamp boyunca hem seçim sonuçları değerlendirildi hem de seçim sonrasında atılacak adımlar masaya yatırıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bekleyen Projeleri Hemen Tamamlayın" 

Seçim sonuçlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye Başkanlarına "Sıfırdan proje yapmayın. Yüzde 40'ı yapılan projeleri dondurun yüzde 70'i yapılanları tamamlayın" talimatı verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni göreve gelen belediye başkanlarına yapacakları harcamalarda dikkatli olmalarını söylerken "Bitirtilemeyen çok proje var. Uzayan, tamamlanmayan projeler tepki çekiyor. Sıfırdan proje yapmayın. Yüzde 40'ı yapılan projeleri dondurun, yüzde 70 ve fazlası yapıldıysa öncelikle bu projeleri bitirin" diyerek kamu müteahhitlerini üzecek açıklamalarda bulundu. 

Yüzde 40 Altında Kalan Tüm Projeler Dondurulacak! 

Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tüm Ak Partili belediye başkanlarına verilen talimat doğrultusunda bundan sonra AK Partili belediyeler 2020 yılına kadar yeni projelere çok elzem olmadığı takdirde başlamayacak. 

Buna ek olarak başlanan projelerde de yüzde 40 seviyesine kadar gelen tüm projeler dondurularak beklemeye alınacak. Yüzde 70 üzeri seviyeye taşınan projelere ise öncelik verilerek tamamlanacak. Yani öncelik tamamlanmaya yakın olan projelere verilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan İstanbul Seçim Sonuçları Açıklaması 

İstanbul'da ki seçim sonuçları hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "YSK henüz kararını vermedi. YSK'nın her türlü kararı kabulümüzdür. Sizler yine de her an seçim olacakmış gibi çalışmalarınızı sürdürün" talimatını verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.