Kamu Müteahhitleri Şartsız Tasfiye İstiyor

Kamu Müteahhitleri Şartsız Tasfiye İstiyor

Dolar kurunda yaşanan yükseliş ve motorine gelen yeni zam sonrası kamu müteahhitleri bir kere daha şartsız tasfiye hakkını gündeme getirdi. Peki müteahhitlere ilave fiyat farkı gelir mi?

A+A-

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet krizi nedeni ile kamu müteahhitleri büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kalırken, sözleşme imzalayarak iş alan müteahhitler iflas noktasına gelmişti. Demir ve çimento fiyatlarına gelen zamlar nedeni ile artık karşılanamaz bir zararla karşı karşıya kalan müteahhitler hükümetten ek fiyat farkı kararnamesi ve tasfiye hakkı talep etmişti. 

Yapılan yasal düzenleme ile müteahhitlere ek fiyat farkı verilirken şartsız tasfiye hakkı ise kamu projelerinin durma noktasına geleceği endişesi ile karşılık bulmamıştı. Verilen fiyat farkı da yeterli görülmemiş, kamu müteahhitlerin beklentileri karşılanmamıştı. Ne yazık ki pek çok kamu müteahhidi dolar kuru ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış nedeni ile bir kere daha mağdur oldu. 

KAMU MÜTEAHHİTLERİNDEN İMDAT ÇIĞLIĞI: AFFIMIZI İSTİYORUZ, KOŞULSUZ TASFİYE HAKKI VERİN! 

Yaşanan yeni dalgalanma sonrasında müteahhitler bir kere daha mağduriyet yaşarken sosyal medya hesapları üzerinden seslerini duyurmaya çalıştılar. Konu hakkında Kamu Müteahhitleri Platformu üzerinden sosyal medyada yapılan paylaşımda "1 Dolar :17,14 TL 1 Lt Mazot: 28 TL Emtia fiyatlarının sürekli arttığı ve uzun vadede fiyat istikrarının olmadığı bir ortamda, TİCARET YAPMAK HELE HELE SABİT FİYATLARLA SÖZLEŞMELİ İŞ YAPMAK İMKANSIZDIR! Kamu Müteahhitleri olarak #ŞartsızTasfiye talep ediyoruz!" ifadelerine yer verildi. 

şartsız tasfiye hakkı-1

Kamu müteahhitleri bir kere daha şartsız tasfiye hakkı talep ederken, daha önce de gündeme getirilen bu teklif kamu projelerinde büyük sorunlar yaşanacağı gerekçesi ile kabul edilmemişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.