Kamu Müteahhitleri Ankara'da Buluşmaya Hazırlanıyor

Kamu Müteahhitleri Ankara'da Buluşmaya Hazırlanıyor

İnşaat malzemelerine gelen rekor zam nedeni ile devam eden işlerde zarar etmeye başlayan kamu müteahhitleri Ankara’da buluşmaya hazırlanıyor.

A+A-

Korona virüs salgını, dolar kuru, Rusya Ukrayna savaşı ve emtia krizi gibi pek çok etkenin üst üste meydana gelmesi ile ne yazık ki inşaat malzemelerine rekor zamlar gelmişti. 2018 senesinden bu yana yaşanan dalgalanmada ayakta kalmaya çalışan kamu müteahhitleri son 1 senedir ise demir, çimento ve hazır beton fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeni ile içinden çıkılmaz bir kriz ile karşı karşıya kalmıştı. 

Yeni konut üretimini de baltalayan ve ev fiyatlarının yükselmesine neden olan maliyet krizi, ihale ile iş alan kamu müteahhitlerinin devam eden işlerde artık tolere edilemez zararlara ulaşmasına neden olmuştu. Yoğun talep üzerine hükümet tarafından fiyat farkı kararnamesi çıkartılmış, ancak çıkartılan kararname yaraları sarmaktan son derece uzak kalmıştı. 

KAMU MÜTEAHHİTLERİ ANKARA'DA BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR! 

Yaşanan süreçte sık sık hükümete seslerini duyurmaya çalışan kamu müteahhitleri dinamik fiyat farkı kararnamesi ve devam eden işlerde şartsız tasfiye hakkı talep ediyordu. Taleplerine olumlu yanıt alamayan kamu müteahhitleri Ankara'da eylem yapma kararı aldı. 

Kamu Müteahhitleri Platformu tarafından alınan karar ile 1 Nisan 2022 Cuma günü Ankara'da eylem kararı alındı. Ankara'da TOBB kulelerinin önünde bulaşacaklarını açıklayan müteahhitler dinamik fiyat farkı ve şartsız tasfiye hakkı taleplerini hükümete duyurmak adına eylem yapacaklar. Binlerce kamu müteahhidinin bir araya gelmesi beklenen eylem ile gelen fahiş zamlar neden ile müteahhitlerin yaşamış oldukları zorluklara dikkat çekilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.