Kahramanmaraş Kuyumcu Kent'in İnşaatı Hızlandı!

Kahramanmaraş Kuyumcu Kent'in İnşaatı Hızlandı!

Kahramanmaraş'ta inşaatına 6 ay önce başlanılan Kuyumcu Kent projesinin yapımı hızlandı. Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

A+A-

Kahramanmaraş'ta kuyumcu sektörünün dört gözle beklediği Altın Şehir, hızla yükselmeye devam ediyor. 

Kuyumcu Kent inşaatının beklediklerinin üstünde bir hızla devam ettiğini dile getiren Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, önümüzdeki aylarda işyerlerinin yavaş yavaş ortaya çıkacağını bildirdi. 

İnşaatın son durumu hakkında bilgi veren Öz, şöyle konuştu: "Kahramanmaraş'ta Kuyumcu Kent'in inşaatına başlayalı yaklaşık 6 ay oldu. Bugün geldiğimiz noktada planlarımızın üzerinde ilerliyoruz. Kış şartları biraz müsaade etti, don olayı bitti. Ocak ayının başında mecburen hava şartlarından dolayı biraz hız kesmiştik.Şu anda havaların ısınmasıyla don tehlikesi bitti ve inşaatımıza tam gaz, tam yol devam ediyoruz.Bitişik nizamda 11 bloktan oluşan binamızın tamamına yakınının temeli bitti.Yarıya yakınının otopark ilk tapılası bitti. 3 bloğun da üçüncü tablasına geldik. Bugün itibariyle bir bloğun 3'üncü, bir bloğunda ikinci tablasının betonları dökülüyor.Bloğumuzun iki tanesinde inşallah önümüzdeki ay son tablayı basacağız.Biryandan duvarlar ölecek.Yani işyerleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacak.Sektör heyecanla projenin bitmesini bekliyor. Herkes yatırımını Altın Şehir'e göre programladı.Malum biraz da iş krizi var.Artık yeni dönemde İnşallah Altın Şehir bittiğinde orada bambaşka bir kuyum sektörü olacak diye düşünüyoruz.Hedeflediğimiz gibi 2018 yılının sonunda projemizde herhangi bir uzatma söz konusu olmadan hedeflediğimiz zaman diliminde projemizi bitireceğiz." 

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yatırımlara ara vermeyin çağrısını bir emir olarak algıladıklarını ve Kuyumcu Kent'in inşaatına dört elle sarıldıklarını kaydeden Başkan Hacı Mustafa Öz, şunları söyledi: "15 Temmuz'dan sonra biraz bizim de kafamız karıştı.Ama Cumhurbaşkanımız dedi ki; kimse yatırımlarına ara vermesin! Biz de Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkan sözü emir telakki ederek programımızda hiçbirdeğişiklikyapmadık. Sanki 15 Temmuz yaşanmamış gibi projemize tam gaz, tam hız devam ettik. Hatta daha büyük bir şevkle devam ettik.Kesinlikle projede bir aksamaya veya yavaşlatmaya meyletmedik ve bunun da iyi olduğunu düşünüyorum. Hem ülkemiz açısından da yarım bir yatırımın faydası olmayacağını düşünüyorum." Olabilecek en hızlı şekilde inşaatın devam ettiğini belirten Öz, şu açıklamalarda bulundu: "İnşaatın belli birsüreci var.Zaten biz projemizde program yaparken olabildiğince kaliteden taviz vermeden en hızlı şekilde yapmayı planladık. Yani daha erken bitirmeyi bizde arzu ederiz. Ama bunun fiziki olarak imkânı yok.Yaptığımız alan 107 bin metrekare kapalı alanlŞu anda baraj veya diğer büyük köprü yatırımının haricinde Maraş'ta bu büyüklükte bir bina yapıldığını zannetmiyorum.Onun için hedeflediğimiz başta temel atarken 2,5 yıldı.2,5 yılda bu kapalı olan inşaatının bitmesi gerçekten hızlı bir projelendirme, hızlı bir çalışmaîBiz bir apartman yapmıyoruz, dairede yapmıyoruz işyeri yapıyoruz.Bazı teknik özellikleri var:sarsıntı, depreme dayanıklılık, yük ağırlığı taşımak bunun için gerçekten binamız üst seviyede güvenli bir bina oluyor.Özellikle bizim sektörümüzde gözden kaçacak ufak bir statik hesaplama olursa; Selçuk Sitesi ile arasında herhangi bir fark olmaz.Burayı planlarken; her türlü statik hesapları, dayanım hesaplarını,depreme dayanıklılığı hesaplayarak yaptık."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.