Kabataş Deniz Terminali 2 Yılda Tamamlanacak

Kabataş Deniz Terminali 2 Yılda Tamamlanacak

65 bin 700 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek proje, 542.5 milyon liraya mal olacak

A+A-

Martı projesi olarak bilinen Kabataş Deniz Terminali'nin yeni planı görücüye çıktı. ÇED raporu tamamlanan proje 2011 yılında 57 bin 948 metrekare olarak belirlenmişti. ancak yeni planda toplam 65 bin 700 metrekare olması planlanıyor.

Kabataş Deniz Terminali 24 ayda tamamlanacak

PROJE 24 AYDA TAMAMLANACAK

Hazırlanan yeni plana göre denizdeki dolgu alanının büyüklüğü 6.869 metrekare olacak. Revize edilen projeye göre Kabataş Deniz Terminali’nin 24 ayda tamamlanması hedefleniyor. ÇED raporunda Kabataş’tan Üsküdar’a yaya tüneli geçişiyle ilgili bir bilgi yer almıyor.

542 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Kabataş Deniz Terminali’nin 5 iskele ve 3 adet rıhtımdan oluşacağı açıklandı. İskele ve rıhtımlardaki yeni düzenleme ile mevcuttaki 5 iskeleden 4’ü sökülerek yerine 4 adet yeni iskele inşa edilecek. Terminalin yaklaşık 542.5 milyon liraya mal olacak.

YENİ SEFERLER YAPILACAK

Revize edilen projeyle birlikte yeni hatlar açılarak sefer sayıları arttırılacak. Böylece sefer düzenlenen Kınalıada, Adalar, Bostancı, Bakırköy, Sarıyer, Bursa iskelelerinin dışında Üsküdar, Yalova vb. iskelelere yeni seferler yapılacak. Ayrıca İBB, Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının Kabataş’a uzatılması kararı vermişti. Bu sistem, Mecidiyeköy-Kabataş metro ihalesi ile Kabataş-Mahmutbey Metro hattına çevrildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.