İzocam 2021’de Sanayinin Devleri Arasında Yerini Aldı!

İzocam 2021’de Sanayinin Devleri Arasında Yerini Aldı!

İzocam bu yıl da sanayinin devleri arasında! İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2021 listesi açıklandı. İzocam, bu yıl da Türkiye’nin dev sanayi kuruluşları arasında yer aldı.

A+A-

Türkiye’de yalıtım sektörüne 57 senedir liderlik yapan İzocam, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda başarı çıtasını daha da yukarıya taşıyarak, bu sene de  İSO 500’deki yerini aldı. İSO 500 listesi, İstanbul Sanayi Odası tarafından; firmaların 2021'deki üretimden satışları, özkaynakları, katma değeri, net satışları, vergi öncesi dönem kar/zararı, faiz, amortisman ve vergi öncesi kar/zararı, aktif toplamı, ihracat ve çalışanlar ortalaması ile belirleniyor.

İzocam yine sanayinin devleri arasına girdi!

2021'de  satış ve karlılıkta atağa geçen İzocam, bu başarısıyla İSO 500 listesinde bir önceki seneye oranla 8 basamak daha yükseldi ve 456. sıraya oturdu.

Yaptığı açıklamada İzocam'ın her ihtiyaca uygun ürün ve çözümleriyle gerek yurt içinde gerekse yurtdışında dünya çapındaki önemli projelerin aranan markaları arasında yer aldığını kaydeden İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, sektördeki lider konumlarını her sene İSO 500 listesine girerek ve Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşundan biri olmayı başararak taçlandırdıklarını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada 2021'i çift basamaklı büyüme rakamlarına ulaşarak ve 2020'deki cirolarının neredeyse 2 katına yakın bir büyüme elde ederek kapattıklarına değinen Savcı, yılı 1,2 milyar liralık bir satış hasılatı ile tamamladıklarını söyledi. Yine konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada iç piyasadaki pazar paylarının yüzde 25'lere yaklaştığını dile getiren, Savcı, ihracatı 800 bin metreküpü aşan bir şirket olarak geçen seneki cirolarının yüzde 20’sini de ihracat gelirlerinin oluşturduğunu dile getirdi.

Söz konusu açıklamasında 2022 yılı hedeflerine de değinen İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, 2022'de 2 milyar liralık bir satış rakamının üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyleyerek, ihracat satışlarını de 30 milyon dolar seviyesinin üzerine çıkartmayı hedeflediklerine değinen Murat Savcı, ihracatın cirolarının içindeki payını, orta vadede yüzde 30’un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek, bu hedef doğrultusunda 2022 yılında yeni pazar arayışlarının süreceğini belirterek, yurtdışında başta Türki Cumhuriyetler, Afrika, Balkanlar, Asya ve Orta Doğu’da olmak üzere ihracat faaliyetlerimizi aralıksız sürdürdüklerini kaydederek İzocam, özellikle Orta Doğu ve Balkanlarda tercih edilen bir marka olduğunu söyledi. 

Orta Doğu iklimlendirme pazarının en önemli üreticisi konumunda olduklarını söyleyen Murat Savcı, bu sene de iklimlendirme için çıkaracakları yeni ürünlerimizle bu güçlü konumumuzu korumayı sürdüreceklerini dile getirdi. İhracat gelirlerinin cirolarının içerisindeki payını artırma hedefimiz doğrultusunda, yeni pazar arayışlarını sürdüren Savcı, mevcutta yer aldıkları ülke pazarlarındaki bayi ağlarını genişletirken, potansiyel olarak gördüğümüz ülkelerde de yeni bayilikler vereceklerini söyledi. Özellikle son senelerde odaklandıkları Orta Afrika’daki pazar arayışlarının 2022 yılında da devam ettiklerini söyleyen Savcı, "BDT ülkelerinde ise tanıtım faaliyetlerimizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.