İzmirli Belediye Başkanlarından Kültürpark Toplantısı

İzmirli Belediye Başkanlarından Kültürpark Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni kültürpark projesi ile ilgili CHP'li ilçe belediye başkanları basın açıklaması yapacak

A+A-

İzmir Fuarı'nın Gaziemir'e taşınmasıyla beraber Basmane'deki kültürpark fuar alanının ne olacağı merak konusu olmuştu. Kentin çeşititli dinamikleri ile bir dizi görüşme yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir Kültürpark projesi üretti. Proje İzmir Enternasyonal fuarında da görücüye çıktı. 

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Kültürpark'taki yeşil alanın attırılacağını, bina yoğunluğunun azaltılacağını söylemesine rağmen Mimarlar Odası İzmir şubesi ve birçok çevre kuruluşu başta olmak üzere kentin belli bir kesimi Kültürpark Projesinin karşısında durdu. Kültürpark'ın kültürel değerlerinin korunması gerektiğini savunan muhalifler sosyal medyada örgütlendi. 

Kültürpark sürecine son olarak ilçe belediye başkanları müdahil oluyor. CHP'nin İzmir'deki 22 ilçe belediye başkanlarları 12 Ekimde Fuar Kültürpark Pakistan pavyonunda düzenleyecekleri basın toplantısı ile konuyla ilgili düşüncelerini açıklayacaklar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.