İzmir’in İlk ve Tek Balkonlu Kulesi: Giren Bir Daha Çıkmıyor

İzmir’in İlk ve Tek Balkonlu Kulesi: Giren Bir Daha Çıkmıyor

Adnan Kılıçoğlu İnşaat ve Katal İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Novus Ventus projesi İzmir’in ilk ve tek balkonlu gökdelen projesi olarak öne çıkıyor. Vahit Kılıçoğlu, projede yaşam başladığından bu yana yerleşen hiç kimsenin taşınmadığını söyledi.

A+A-

Adnan Kılıçoğlu ve Katal İnşaat ortaklığıyla Bayraklı yeni kent merkezinde hayata geçirilen Novus Ventus projesinde doluluk oranı Novus kulesinde yüzde 100'e Ventus kulesinde yüzde 75’e ulaştı. Ulusal ve uluslararası çok sayıda şirket genel merkezini veya bölge müdürlüklerini Novus-Ventus projesine taşıdı.

PROJENİN BAŞINDAYKEN OFİSLER SATIŞA KAPATILDI

Adnan Kılıçoğlu ve Katal İnşaat Novus Ventus projesi başladıktan kısa bir süre sonra ofisleri satışa kapatarak kiralama kararı aldı. Süreçle ilgili bilgi veren Adnan Kılıçoğlu İnşaat yönetim kurulu üyesi Vahit Tarık Kılıçoğlu şu ifadeleri kullandı, “Katal inşaat ile ortak olarak inşa ettiğimiz Novus Ventus projemizin çok küçük bir bölümünü sattık. Binayı yaparken dolar kurunun çok değişmesi, maliyetin öngörülememesi ve bölgenin değerinin çok hızlı artmasının etkisiyle 2017 yılının başında Novus-Ventus projemizi satışa kapattık. Öz sermayemizle yapıp kiralama kararı aldık.  259 ofisin sade 10-15 tanesini sattık. Sonradan çok doğru bir hamle yaptığımızı gördük. Kiralar 1,5 yılda yüzde 60-70 arttı. Bölgedeki ofislerin metrekare kirası 40 liradan 70 liraya yükseldi.”

novus-ventus.jpg

ULUSAL VE ULUSLARARASI ŞİRKETLER KAT KİRALIYOR

Novus kulesinin yüzde 97, Ventus kulesinin yüzde 60 doluluk oranına ulaştığını belirten Kılıçoğlu, “Novus kulesindeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Ventus, Novus’tan 1 yıl sonra bitti. Orda da kurumsal firmalar var ancak Novus’a göre ofisler daha küçük. Ventus ‘ta doluluk oranı yüzde 75’e ulaştı. Novus’ta kurumsal firmalar kat kiralayıp şirket merkezlerini veya bölge merkezlerini buraya taşıyor.Novus kulesinde kat olarak kiralama yapmamız, camların açılıyor olması, her ofisin balkonunun bulunması ve her ofisin 1 araçlık her katın 10 araçlık tahsisli otoparkının olması şirketlerin burayı tercih etmesini sağlıyor” dedi.

Kiracı Olan Banka Ve Finans Kuruluşları:

  • Garanti Bankası, Türkiye Finans Bankası, Denizbank,
  • Vakıfbank, Halkbank, Şekerbank, Deloitte,,

Kiracı Olan Gruplar Ve Holdingler:

  • Mars Lojistik, Ceva Lojistik, Çağan Lojistik
  • Komet Noatum Lojistik, Dachser Lojistik,
  • Martiko Lojistik, İnci Yusen Lojistik,
  • Siemens Gamesa Wind Power,
  • E Makina, Yemeksepeti,

novus-ventus-projesi.jpg

İLK GİREN KİRACI DAHİL KİMSE TAŞINMADI

2021’in ilk çeyreğinde yüzde 100 doluluğa ulaşmayı hedeflediklerini belirten Kılıçoğlu, “Ekonomik kriz ve pandemiye rağmen projemiz ortalama yüzde 90 doluluğa ulaştı. İlk giren kiracı dahil hiçbir kiracımız çıkmadı. Bu bizim için çok mutluluk verici. Projemiz alternatifsiz olduğu için kimse çıkmıyor. Projenin bölgedeki tek balkonlu kule projesi olması, aidatlarımızın bölgeye göre çok ucuz olması, her katta sadece 4 ofisin olması tercih edilmemizi sağlıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum