İzmir'in En Pahalı Semti: Ortalama Ev Fiyatı  1 Milyon 214 Bin TL

İzmir'in En Pahalı Semti: Ortalama Ev Fiyatı 1 Milyon 214 Bin TL

İzmir'de konut fiyatlarının en pahalı olduğu ilçe Çeşme. Çeşme'de fiyatların en pahalı olduğu mahalle ise Alaçatı. Alaçatı'da 1+1 daire fiyatı 780 bin liradan başlarken ortalama ev fiyatlarının 1 milyon 214 bin 400 TL olduğu açıklandı.

A+A-

Çeşme’de konut fiyatları giderek artıyor. İstanbul-İzmir Otoyolu projesi ile yıldızı daha da parlayan Çeşme’de konut fiyatları son bir yılda yüzde 28, son iki yılda yüzde 48 son 4 yılda ise yüzde 132 artış gösterdi. 

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com verilerine göre Çeşme’nin en popüler ve pahalı bölgesi Alaçatı’da  ortalama konut metrekare satış fiyatı 9 bin 200 TL, ortalama konut fiyatı 1 milyon 214 bin 400 TL. 

Konut yatırımının geri dönüş süresi ise bölgede 48 yıla ulaşmış durumda. Alaçatı’da 1+1’den 6+1’e kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. Konut fiyatları ise 780 bin  TL ile 2 milyon TL arasında değişiyor. Alaçatı’da ikamet edenlerin kütük dağılımına bakıldığında ise ilk sırada İzmir, ikinci sırada Manisa, üçüncü sırada Çorum ve dördüncü sırada İstanbul geliyor. 

Son dönemde İstanbulluların bölgeye daha fazla ilgi gösterdiğini ifade eden Endeksa.com Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Aylin Daylan, Endeksa, Alaçatı’da 6 ayda yüzde 2’lik bir değer düşüşü öngördüklerini söyledi. Bunun sebebinin ise geçmişteki fazla değerlenme olduğunu söylene Daylan, Alaçatı’da uzun vadede değer artışının devam edeceğini söyledi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.