İzmir'e İkinci Şehir Hastanesi Geliyor!

İzmir'e İkinci Şehir Hastanesi Geliyor!

İzmir’e ikinci şehir hastanesi geliyor. Bayraklı Şehir Hastanesi’nden sonra Buca’ya da bin 500 yataklı şehir hastanesi yapılacak…

A+A-

İzmir’e ikinci yeni bir şehir hastanesi geliyor. 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi projesinin yanı sıra Buca’ya da şehir hastanesi yapılacak. Buca Şehir Hastanesi projesi tamamlandığında bin 500 yatak kapasite ile hizmet verecek.

3 MİLYARLIK YATIRIM

3 milyar TL yatırımla hayata geçirilen  Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışmaların devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, AA muhabirine yaptığı açıklamada kampüsün bölge hastanesi konumunda olacağına dikkat çekti.

3 YIL SONRA KAPILARINI AÇACAK

Projenin 3 yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Salnur, “zeminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle biraz gecikme oldu. Şu anda buradaki çalışmalar hızlandı. Bir ay içerisinde artık burada yavaş yavaş binaların yükselmeye başladığını göreceğiz. İnşallah 3 yıl içerisinde 2 bin 60 yataklı kampüs hastanesine kavuşmuş olacağız." dedi.

GÜNDE 71 BİN KİŞİYİ AĞIRLAYACAK

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin günde 71 bin kişiyi ağırlayacağını belirten Salnur, projenin 5 bin kişiye de istihdam sağlayacağını söyledi.

BUCA’YA BİN 500 YATAKLI HASTANE 

İzmir’e ikinci şehir hastanesini Buca Tınaztepe bölgesinde yapacaklarını açıklayan Salnur, Buca Şehir Hastanesi ‘nin de bin 500 yataklı olacağını ifade etti. 

İmar çalışmalarının ardından proje ve yapım ihalesine çıkılacağını anımsatan Salnur, şöyle konuştu:"Kentin güneyinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi her gün on binlerce kişiye hizmet veriyor. Kampüs hastanelerinin tamamlanmasıyla sağlık hizmetinin kalitesi de artacak. İzmir, Buca ve Bayraklı'daki kampüs hastanesinin tamamlanmasıyla sağlıkta altın çağını yaşayacak ayrıca bu şehir hastanelerinin devreye alınmasıyla yatak sayımız 10 bine çıkacak. Bunun dışında depreme dayanıksız mevcut hastaneler güçlendiriliyor. Sağlık Bakanlığı, beş yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti vermeyi hedefliyor."

ALİAĞA’YE YENİ HASTANE

Salnur, Bornova Devlet Hastanesinin hizmete açıldığını, önümüzdeki günlerde Torbalı ve Ödemiş Devlet Hastanelerinde hizmet vermeye başlayacağını, Aliağa'ya ise yeni hastanenin yapılması için planlama çalışmalarının yapıldığı sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.