İzmir'de Yabancıya Konut Satışları Yüzde 85 Arttı

İzmir'de Yabancıya Konut Satışları Yüzde 85 Arttı

Ağustos ayında İzmir'de yabancıya konut satışı yüzde 85,6 artarak 414'e çıktı. Ege bölgesinde yabancıya en çok konutun satıldığı il Muğla oldu.

A+A-

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelik değişikliğiyle, 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesi, konut sektörünü hareketlendirdi.

Yerel piyasada düşüş eğiliminde olan satışlar, yabancıların talebiyle artış gösterdi. TÜİK’in verilere göre Ocak -Temmuz döneminde İzmir’de, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85.6 artan yabancılara konut satışı, 414 adet olarak açıkladı. Ege Bölgesi’nin birincisi ise Muğla oldu.

Ruslar ve Çinliler

Rusya Federasyonu vatandaşlarının konut alımlarında tetikleyici etki yarattığını sözlerine ekleyen Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serpil Kahraman, “İkili ilişkilerin geliştiği Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşları da aynı etkiyi yaratabilir. Yatırımcı çekmek için çalışmalar yoğunlaştı. Konut firmaları da ülkeye yönelik pazarlama faaliyetlerine başladı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.