İzmir’de Hafriyat Döküm Sahaları Sorunu Masaya Yatırıldı

İzmir’de Hafriyat Döküm Sahaları Sorunu Masaya Yatırıldı

İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen ‘Hafriyat Döküm Sahaları İle İlgili Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ toplantısında sektörün sorunları masaya yatırıldı.

A+A-

İzmir Ticaret Odası 68. Altyapı Müteahhitleri Grubunun düzenlediği toplantıya Çevre ve Şehircilik İzmir il müdürü Ömer Albayrak, İzmir Ticaret Odası meclis üyesi Bekir Arduçlu, Çevre ve Şehirclilik il Müdürlüğü ile İzmir Tarım ve Orman Müdürlüğü bürokratları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinden bürokratlar katıldı.

İZMİR’E YENİ HAFRİYAT ALANLARI KAZANDIRILMALI

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi Ali Osman Öğmen, “İnşaat sektörünün sorunlarını yakından takip etmek ve sorunlarımıza ortak çözüm bulmak için sektörün tüm taraflarını biraraya getirdik. İzmir’de kentsel dönüşüm süreci devam ediyor. Eski binalar yıkılarak yeni binaların yapılması gerekiyor. Ancak kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların hafriyatlarını dökecek bir yer bulunmaması sektöre temsilcilerini zorluyor. Firmalar boş buldukları yere hafriyatlarını dökmek zorunda kalıyor. İzmir’e yeni hafriyat alanlarının kazandırılması için hep beraber çözüm üretmeliyiz” dedi.

PARAYLA HAFRİYAT DÖKECEK YER BULAMIYORUZ

Ege Hafriyatçılar Kooperatifi Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Bekir Arduçlu,  “İzmir’de 1.100 araçlık bir hafriyat trafiği var. İzmir’de bu hafriyatı taşıdığımız sadece Yelki’de bir alan var. Yelki’deki alan moloz ve asfalt kırma almıyor. Doğal toprağı her yere götürebiliyoruz ancak molozu hiçbir yer almıyor. Parasıyla dökecek yer bulamıyoruz. Biz kamyonu boşaltmak zorunda kaldığımız için bir yerlere dökmek zorunda kalıyoruz. Hafriyatçı olarak dökecek bir yer bulamadığımız için ceza yiyoruz” ifadelerine yer verdi.

BU YIL 600 BİN İDARİ İŞLEM UYGULADIK

Çevre ve Şehircilik İzmir il müdürü Ömer Albayrak, “İzmir’de belediyeler tarafından yeterli miktarda hafriyat döküm alanı açılaması ve hafriyatların geri dönüşüm kapsamında değerlendirilememesinden dolayı bir sorun yaşıyoruz. Sadece İzmir’de değil çalıştığım diğer illerde de bu tür problemler yaşadık. Belediyeler kanun gereği idari işlem uygulamak zorunda. 2017 yılında 2 milyon işlem uyguladık. 2018 yılında da 2 milyondan fazla işlem uyguladık. 2019 yılında yasada yapılan bir değişiklik sayesinde idari işlemler biraz azaldı ancak yine de 600 bin idari işlem uyguladık. Belediyelerin bizlere gönderdiği klasörlerle bekleyen tespit edilmiş idari işlemler var. Biz mevzuat gereği idari işlem uygulamak zorundayız. Bizim bir an önce legal alanların sayısını artırmak ve geri dönüşüm tesislerinin kurulması alanında aksiyon almamız gerekiyor” diyerek çözüm önerilerini sundu.

HARFİYAT ALANLARININ TEMEL PROBLEMİ OLMAMASI DEĞİL, UZAK OLMASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı Yıldız Devran ise, “İzmir merkezinde hafriyat alanı yapacak bir yer kalmadı. Menderes ve Torbalı ve Aliağa’da belirlediğimiz alternatif yerler var. Hafriyat alanlarının temel problemi olmaması değil uzak olması. Hafriyatçı arkadaşlarımız ara transfer istasyonu önerisi getirdiler. Arkadaşlarımız bu konu üzerinde çalışıyor. Ancak bu ara transfer istasyonu maliyetleri çok yükseltecektir.

BORNOVA’DA 3,5 MİLYON METREKARELİK ALAN VAR

Arduçlu Bornova’da 3,5 milyon metrekarelik eski bir taş ocağının bulunduğunu ve bu alanın hafriyat alanı olarak kullanılabileceğini söyledi.

ORTAK FİKİR: GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİNİN AÇILMASI

Toplantı sonucunda, şehir merkezinde yeni alanlar açılsa bile bu alanların dolacağı bu konunun kesin çözülmesi için geri dönüşüm tesisleri açılarak molozların dönüştürülerek kullanılması kararlaştırıldı. Çevre ve Şehircilik il müdürü belediyelere yeni tesisler açılması için öneride bulunurken hafriyatçılar yeni alanların açılması durumunda kaçak moloz dökülmemesi için var güçleriyle mücadele edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.