"İzmir’de Ciddi Bir Kalite Dönüşümü Var"

"İzmir’de Ciddi Bir Kalite Dönüşümü Var"

Yapı ürünleri grubunda dünya devlerinden biri olan Eczacıbaşı Holding’e bağlı İNTEMA şirketinin Ege ve Akdeniz bölge müdürü Mustafa Kepezlioğlu İzmir’de ciddi bir kalite dönüşümü olduğunu söyledi. Yapı malzemeleri sektöründe maliyeti düşürmek için eskiden

A+A-

İzmir’de çok güçlü müteahhitlik firmalarının olduğunu, dışarıdaki güçlü yatırımcıların da İzmir’e gelmeye başlamasıyla bu kalite dönüşümünün en üst noktaya ulaşacağını belirten Kepezlioğlu bu kalite dönüşümünü satışlarımızda fark edebiliyoruz. Eskiden müşterilerimiz ucuz ürünler tercih ederken bugün kaliteli ve dayanıklı ürüne talep çok büyük oranda arttı” dedi. Kepezlioğlu,  “Çok uygun fiyatlı Norm, Punto, Selena markalı ürünlerimiz de var. Orta segmentte Vitra ve Artema markalarımız var. Piramidin en üst kısmında Villeroy&Boch markamız var” ifadelerini kullandı.

2007 yılında ilaç şirketini satan Eczacıbaşı yapı grubuna iddialı bir giriş yaptı. Dünyanın en eski seramik firması olan Alman devi Villeroy&Boch’u satın aldı. Almanya’daki pazar payını yüzde 19’lara, İngiltere’de yüzde 8’lere çıkaran Eczacıbaşı Rusya’da 4 fabrika açtı. Eczacıbaşı, üretiminin büyük bölümünü Türkiye’de gerçekleştiriyor. İthal ürünler ise yurtdışında kurulan fabrikalarda üretiliyor.

VİTRA 1 MİLYAR EURO CİROSUYLA SEKTÖRÜNDE DÜNYANIN EN BÜYÜK 9. FİRMASI

Türkiye pazarında üretim kapasitesini yüzde 30 artıran Eczacıbaşı açılan yeni tesislerde 1.500 kişiye istihdam sağlandı. Vitra markası 2015 yılında 1 milyar Euro cirosu ile kendi sektöründe dünyanın en büyük 9. Firması oldu. Vitra Kepezlioğlu’nun deyimiyle şampiyonlar liginde yarışıyor.

TÜRKİYE’DEKİ EN GÜÇLÜ SATIŞ AĞI

İNTEMA, Eczacıbaşı yapı grubunun Vitra, Artema, Villeroy&Boch, İntema mutfak gibi markalarının satış organizasyonlarını yapan alt şirketi. Şirket bünyesinde Showroom, mağaza ve yetkili satıcı ve ara satış noktaları bulunuyor. Bu birimler bölge müdürlükleri tarafından yönetiliyor. 2 bin 500 satış noktası bulunan Eczacıbaşı Türkiye’de en güçlü satış ağına sahip firmaların başında geliyor. Mağazalarında sadece kendi ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor. İntema Ege ve Akdeniz bölge müdürlüğü görevini Mustafa Kepezlioğlu yürütüyor.

DÖVİZDEKİ ARTIŞ ECZACIBAŞI YAPI ÜRÜNLERİNE TALEBİ ARTIRDI

Dolar ve Euro’daki hızlı artışın ithal ürünlerde fiyat artışına neden olduğunu ve vatandaşların yerli ürüne yöneldiğini belirten Kepezlioğlu, “İç üretimi desteklememiz lazım. Vitra yüzde 100 yerli bir marka. Dövizdeki artış sonrası yerli üretime talep arttı. Bu bizim için büyük bir fırsat oldu. Bizde hem müteahhitlerimize hem de perakende üreticimize nasıl yardımcı olabiliriz, bu krizi nasıl atlatabiliriz düşüncesi ile hareket ediyoruz. Satışlarımız ve ciromuzu bu süreçte artırdık. Dövizin artması ithal ürünlerde fiyatların artmasına neden oldu. Dövizin arttığında etkilemediği sektör yok. Çünkü kullandığımız bazı hammaddeleri, enerjiyi, bazı üretim araçlarını ithal ettiğimiz için bizi de biraz etkiledi. Birçok ortalama sabit giderimiz TL olduğu için biz en asgari düzeyde etkilendik” ifadelerini kulandı.

EGE VE AKDENİZ YÜZDE 15 DAHA HIZLI BÜYÜYOR

Eczacıbaşı’nın Ege ve Akdeniz bölgesinde Türkiye ortalamasına oranla yüzde 15 daha hızlı büyüdüğünü belirten Kepezlioğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Ege ve Akdeniz bölgesi Türkiye’ye oranla bizim ürün gruplarımızda çok daha hızlı büyüyor. Bunun 2 nedeni var. Birincisi Antalya havzasındaki otel potansiyeli. Oteller yapı malzemeleri konusunda çok hassas. Otel odalarına sürekli birileri girip çıktığı için dayanıklı ve garanti hizmeti veren firmalar tercih ediliyor. Biz Eczacıbaşı olarak satış sonrası verdiğimiz garanti hizmetiyle çok tercih ediliyoruz. Ege bölgesinde nitelikli müşterilere ulaşıyoruz. Ayrıca konut projeleri yapan müteahhitlere ürünlerimizi tanıtıyoruz. Bu bölgede de Eczacıbaşı çok tercih ediliyor. Ege ve Akdeniz bölgesi olarak Türkiye genelinden yüzde 15 daha hızlı büyüyoruz.”

3’TE 1 KONUT PROJELERİ, 3’TE 1 TURİSTİK PROJELER, 3’TE BİR PERAKENDE SATIŞ

Ürün satışlarında ağırlıklı Pazar payının turizm sektöründe (ağırlıklı olarak otel) olmasına rağmen son dönemde konut projelerinde ve perakende satışta çok büyük bir ivme yakaladıklarını belirten Kepezlioğlu, “Satışların daha çok nereye yapıldığı ile ilgili net bir rakam yok ama son dönemde konut projeleri ve perakende satışlarımız çok arttı. Tüm vatandaşlarımızın taleplerini karşılayabilecek bir noktaya geldiğimiz için mağazalarımıza, showroomlarımıza gelen bir müşterimiz istediği tarz ürünü bulabiliyor. Evini kendi döşemek isteyen bir vatandaşın mağazamıza girmesi yeterli. Konut projelerinde önceden biz müteahhitlere gidip ürünümüzü tanıtırken şimdi müteahhitler gelip bizden ürün almak istiyor. Çünkü hem kalitemiz test edildi hem de fiyatlarımız çok uygun. Şu anda satışlarımızın 3’te 1’i turistik projelerde, 3’te 1’i konut projelerinde, 3’te 1’i perakende olarak gerçekleşiyor. Bu tahmini bir rakamdır” dedi.

HER SEGMETTE ÜRÜNÜMÜZ VAR

Her bütçeye uygun ürün yelpazesine sahip olduklarını ifade eden Kepezlioğlu şunları söyledi, “Bu bölgede 100’ün üzerinde showroomumuz var. Çok ciddi bir satış ağımız var. Girmediğimiz proje neredeyse yok. Her projenin içerisinde olmaya çalışıyoruz. İyi koşullarda, iyi kalitede, iyi fiyatlarla ürün satıyoruz. Her kesime hitap edecek markalarımız var. Çok uygun fiyatlı Norm, Punto markalı ürünlerimiz var. Orta segmentte Vitra ve Artema markalarımız var. Piramidin en üst kısmında Villeroy&Boch markamız var. 300 yıllık bir marka. Dünyanın neredeyse en iyisi. Çok üst segment ürün isteyen de bize geliyor, orta segment isteyen de bize geliyor, ucuz ürün isteyen de bize geliyor.”

ECZACIBAŞI DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE İLKLERE İMZA ATTI

“Eczacıbaşı yapı grubu Türkiye’de inovasyona en çok önem gösteren kuruluşlardan bir tanesi.  Sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam ilkesiyle hareket ediyoruz. Dünyada ilk LGA onayı alan 2,5/4 litre suyla çalışan rezervuarı üreten, Türkiye’de ilk seramik sağlık gereçleri üreten, sektöründe ilk ihracatı gerçekleştiren, sektöründe ilk İSO 9001 belgesi alan, Sektöründe Türkiye'de ilk, dünyada ikinci ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi alan, Sektöründe ilk EFQM Avrupa Kalite Başarı Ödülü alan, İlk gömme rezervuar, sıçratmayan pisuvar üreten, Bedensel engellilerin ihtiyacına uygun ilk seramik sağlık gereçleri üreten firmayız. Bozhöyük’te 3 sene önce İnovasyon Center adı altında çok dünyanın sayılı Ar-Ge merkezlerinden birini kurduk. 3 yıldır yapı ürünlerinde inovasyon ödülü bu merkeze gidiyor. İnovasyon konusunda çok ciddi yatırımlarımız var. Her yıl çok fazla çeşit ürünü pazara sunuyoruz.”

İZMİR’DE ÇOK CİDDİ BİR KALİTE DÖNÜŞÜMÜ VAR

“İzmir kaliteliyi tercih eden, kaliteliyi tüketen, kaliteliyi isteyen bir ivme yakaladı. İzmir çok ciddi bir kalite dönüşümüne giriyor. Bunu hem satışlarımızda hem de sektör profesyonelleriyle yaptığımız görüşmelerde görebiliyoruz. İzmir’li konut sektöründe kaliteli ve uzun vadeli ürünler istiyor. Eskisi gibi ucuz ürün kullanayım, maliyetten kısayım anlayışı yok. Daha çok kaliteli ve uzun vadeli ürünler tercih ediliyor. İzmir’in çok güçlü yerli müteahhit firmaları var. Dışarıdan da güçlü şirketler geliyor. Bunlar birleştiğinde İzmir’i kalite anlamında çok daha üst noktaya taşıyacağını düşünüyorum”

 MUSTAFA KEPEZLİOĞLU KİMDİR?

 

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.