İzmir'de 200-300 Bin Liralık Evler 400 Bin TL Olacak

İzmir'de 200-300 Bin Liralık Evler 400 Bin TL Olacak

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut yatırımı için en doğru zaman olduğunu belirterek "Piyasa hareketlendiğinde 200-300 bin TL’lik konutların fiyatı 400-420 bin TL'ye çıkacak" dedi.

A+A-

Kredi ve faizlerdeki sürekli artış emlak sektörünün durgunlaşmasına sebep olurken, dövizde yaşanan düşüş ile birlikte gayrimenkul piyasası tekrardan hareketlenmeye başladı.

Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, dövizdeki düşüş ile birlikte paranın altın ve dövizden gayrimenkule döneceğini ifade ederek, “konut almanın tam zamanı, piyasa hareketlendiğinde 300 bin TL’lik konut 420 bin TL olacak” dedi.

FİYATLAR UYGUN

Son dönemdeki gelişmelerde döviz ve altının değerlerinin biraz düştüğünü söyleyen Başkan Güleroğlu, “Konut kredi faiz oranları yüksek 2.40-2.60’larda. Şu anda peşin parayla alışveriş yapılıyor. Konut kredisi çekilip alışveriş yapılmıyor. Böyle olunca da konuta talep olmadığı için fiyatlar artmadı. Hatta yüzde 10-15’lerde bir pazarlık payı var. Daha uygun fiyatlara yer bulabiliyor vatandaşımız. Bu da sıkıntının ortadan kalktığını ve yavaş yavaş altın ve dövizlerde dönen para piyasasının gayrimenkule döneceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Geçmişte 1991-94 ve 2001 krizlerinde de bu işi yaptığını belirten Başkan Güleroğlu, “Daha önce yaşadığım için biliyorum. Buradaki mevzuat faiz gelirleri ve dövizden artan paranın konuta döneceği bir gerçektir. Şu an ki rakamlar uygun rakamlar. Para dönmeye başladığı andan itibaren konut fiyatları artacaktır. Bunu geçmişteki krizlerden gördük” dedi.

YATIRIMCILAR BEKLİYOR

Yatırımcıların dövizdeki artıştan dolayı beklediğini açıklayan Başkan Güleroğlu, “Dövizle alınıp satılan bazı inşaat malzemeleri var. Buna bağlı olarak çimento demir maliyetleri çok yüksek. Yeni yatırım yapacaklar fiyatların düşmesini bekliyorlar. Piyasada bir sirkülasyon olması gerekiyor” diye vurguladı.

GAYRİMENKUL ALMANIN TAM ZAMANI!

Konut almanın tam zamanı olduğunu belirten Başkan Güleroğlu, “Fiyatlar çok uygun. Dövizin düştüğünü görüyoruz. Konut kredi fiyatları da gevşeyecektir. Bu piyasadaki gevşemeden sonra insanlar konuta saldıracaklar. Piyasadaki hareketliliği burada çok net göreceğiz. Yani bugün 200-300 bin liradan alabileceğiniz konutu piyasa hareketlendiğinde 400-420 bine liradan alabileceksiniz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.