İzmir Foça'da Konut Fiyatları Yüzde 70 Zamlandı!

İzmir Foça'da Konut Fiyatları Yüzde 70 Zamlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konut Satış İstatistiklerini geçtiğimiz aylarda yayınlamıştı. Buna göre İzmir Foça'da bir yılda konut fiyatları yüzde 70 artış gösterdi.

A+A-

Türkiye'nin sıkça tercih edilen yazlık bölgelerinden biri olan İzmir'in Foça ilçesinde, son bir yılda yazlık satılık konut fiyatlarında rekor bir artış gözlemlendi. Aylık kiraların da bir hayli yüksek olduğu bölgede, vatandaşlar yükselişi şaşkınlıkla takip ediyor.

FOÇA'DA KONUT FİYATLARI YÜZDE 70 ARTTI,

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konut Satış İstatistiklerini geçtiğimiz aylarda yayınlamıştı. Bu listeye göre, en çok konut İstanbul'da satılırken onu Ankara ve İzmir takip etti.

Mart ayının başlamasıyla birlikte İzmir Foça'da son bir yıl içerisindeki satılık konutların fiyatlarının yüzde 70 arttığı görüldü. Gayrimenkul konusunda yetkili isimler bu artışa gerekçe olarak, inşat maliyetlerinin artması olarak gösteriyor. 

Pandemi nedeniyle birçok kişinin daha izole bölgelere yerleşmesi nedeniyle ilçede nüfus sayısında artış oldu. Bu artış da beraberinde konut sayısındaki azalmayı ve fiyatlardaki artışı getirdi. 

İzmir Foça'da konumuna göre 2 oda 1 salon ev kiraları 2 bin 500 TL'den başlıyor. Dublekslerde ise bu fiyat 4 - 5 bin TL'ye çıkıyor. 

Bir başka gayrimenkul danışmanı ise sahil kasabalarına yoğun bir ilgi olduğunu ve bu sebeple fiyatların bu denli arttığını söyledi. Bölgede en ucuz kira bedeli 2 bin 500 TL'den başlarken bu miktar evin özelliklerine göre daha da yükseliyor. 

Bölge halkı fiyatların artmasını pandemi nedeniyle bölgeye yerleşen kişilerden kaynaklandığını düşünüyor. Bir önceki yıl 500 bin TL olan daireler şu an 1 milyon TL ve yukarısından alıcı buluyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.