İzmir Deprem Konutlarının Fiyatları ve Taksitleri Belli Oldu

İzmir Deprem Konutlarının Fiyatları ve Taksitleri Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir Deprem konutlarının fiyatları ve taksit sayıları ile ilgili açıklama yaptı. 2 yıl ödemesiz 24 yıl vadeyle satılacak Konutların fiyatları 160 ile 360 bin TL arasında olacak. Taksitler ise 740 liradan başlayacak.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı 15.30'da Beştepe'de başlayan toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Sona eren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, İzmir'de inşa edilen deprem konutları hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, "Bayraklı'nın üç mahallesindeki toplam büyüklüğü 75 bin metrekareyi bulan yatırım bedeli 750 milyon lira olan inşaat yaptık.

İnşallah bu konut ve dükkanları Kasım'da, yani önümüzdeki Cuma günü vatandaşlarımıza bizzat teslim edeceğiz. Bayraklı'da 3 milyon 800 bin metrekare büyüklüğündeki rezerv alanda depremzedeler için 3 bin 649 konut yapıyoruz. Bu alanın ilk etabında inşa edilen 397 konutumuzu inşallah yılbaşında tamamlayacağız. Kalan konutların inşasını da etaplar halinde en kısa sürede bitireceğiz.

İzmir'de inşa ettiğimiz konutlarımızı ilk 24 ayı ödemesiz, 216 ayı ödemeli olmak üzere 20 yıl vadeyle vatandaşlarımıza takdim edeceğiz. Aylık ödemeler 2+1 740 lira, 3+1 konutlarda 1020 liradan başlayacak. Maliyetinin çok altı fiyatlarla ev sahibi yapıyoruz. 19 yıl boyunca verdiğimiz sözleri tuttuysak hamdolsun İzmir'de de bir sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.