İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Ucuz Konut Fırsatı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Ucuz Konut Fırsatı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karabağlar, Karşıyaka, Bornova, Çiğli ve Dikili'deki 59 adet konutu açık artırmayal satışa çıkardı. Satışa çıkarılan konutların fiyatları 150 bin TL ile 655 bin TL arasında değişiyor. İhalesi 20 ağustos perşembe günü yapılacak.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karabağlar, Karşıyaka, Bornova, Çiğli ve Dikili'deki 59 adet konutu açık artırmayal satışa çıkardı. Satışa çıkarılan konutların fiyatları 150 bin TL ile 655 bin TL arasında değişiyor. İhalesi 20 ağustos perşembe günü yapılacak.

izmir-buyuksehir-belediyesi-satilik-konut.pngizmir-buyuksehir-belediyesi-satilik-konut-2.pngizmir-buyuksehir-belediyesi-satilik-konut-3.pngizmir-buyuksehir-belediyesi-satilik-konut-4.png

1- Yukarıdaki tabloda bulunan taşınmazların 2886 sayılı kanunun 45. maddesine göre satış ihaleleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bulvarı No:1 Konak/ İZMİR adresindeki ana hizmet binasının 3. katında bulunan 309 no.lu Encümen Toplantı Salonunda, komisyon huzurunda 20.08.2020 perşembe günü yapılacaktır.

2- Satış ihaleleri yapılacak taşınmazlara ilişkin şartname ve ekleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Mesken Şube Müdürlüğü'nden 10,00 (on)-TL bedel karşılığında temin edilebilir.

3- İhaleye katılacak isteklilerin ihale tarihinden bir gün önce 19.08.2020 Salı günü en geç saat 16:00 'ya kadar Mesken Şube Müdürlüğü' ne başvurmaları gerekmektedir. İhaleye katılacak olanların ihale günü en geç saat 14:00' de Mesken Şube Müdürlüğünden aldıkları İhaleye İştirak Belgesi ile Encümen Toplantı Salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir. İhaleye posta yolu ile başvuru yapacak olan isteklilerin ihale teklifini iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırmaları gerekmekte olup, posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 D.İ.K 37inci maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır, postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

İhalede İstenecek Belgeler

a) Yasal yerleşim yeri belgesi

b) Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve fax numarası ile elektronik posta adresi

c) Gerçek Kişilerin T.C. Kimlik Numaralı Nüfus cüzdanı sureti, Tüzel Kişilerin Vergi Kimlik Numarası

d) Geçici teminat bedeli makbuzu veya teminat mektubu

e) İhale Şartnamesi alındı makbuzu f) İstekli adına vekaleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olunduğuna dair noter tasdikli vekaletname ve imza örneği

g) İhale dökümanı içinde bulunan “İhale şartnamesini okudum ve şartnamede yazılı hususların tamamını olduğu gibi kabul ve taahhüt ederim. Her çeşit tebligat aşağıdaki adresime yapılabilir” taahhütnamesi.

h) Kamu ihalelerinden yasaklanmadığına dair taahhütname.

4- (1) Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulan kamu konutlarının satışı işleminde; 7061 sayılı yasanın 58. maddesi'nde “İhalenin yapıldığı tarihte görev, sıra ve hizmet tahsisli ve kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarında oturanlar, ikamet ettikleri kamu konutunu öncelikli olarak satın alma hakkına sahiptirler" hükmü getirilmiştir.

(2) Öncelikli alım hakkı sahibinin kamu konutunu satın almak istemediğini bildirmesi, süresi içerisinde herhangi bir bildirimde bulunmaması ya da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, en yüksek teklifi veren istekli tarafından satış bedeli peşin veya Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şekilde en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve taksitlerle kanunî faizi ile birlikte ödenebilir.

(3) Öncelikli alım hakkı sahibinin; kamu konutunu satın almak istemesi ve süresi içerisinde satış bedelini peşin olarak ödemesi veya peşinatı ödeyerek Taksitli Satış Sözleşmesini imzalaması halinde bu durum İhalede en yüksek teklifi veren isteklisine bildirilir.

(4) Bedelin yetkili kredi kuruluşlarından kredi temin edilerek ödenmek istenilmesi halinde, kredi kuruluşu tarafından bedelin İdare'ye ödenmesi neticesinde İdarece, Tapu Müdürlüklerinde işlemler sürdürülecektir.

5- Listedeki DOLU olarak belirtilen bağımsız bölümlerde ön alım hakkına sahip fiilen oturanlar bulunmakta olup, detaylı bilgi Mesken Şube Müdürlüğü'nden alınabilir.

6- Belediyemiz Encümeni ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

BİLGİ İÇİN İLETİŞİM TELEFONU : (232) 293 12 28 - 293 90 82

İLAN OLUNUR.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.