İzmir Birkaç Yıl İçerisinde Böyle Olacak!

İzmir Birkaç Yıl İçerisinde Böyle Olacak!

İzmir'in yeni kent merkezi olan Alsancak-Mersinli-Halkapınar-Salhane hattında çok sayıda yüksek yapının inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden yüksek yapıların inşaatı tamamlandığında İzmir'in manzarası görseldeki gibi olacak.

A+A-

Özellikle mimarların yoğun olarak kullandığı skyscrapercity sitesinde 'kids' adlı bir kullanıcı İzmir'deki mevcut yüksek yapıların olduğu bir görselin üzerine inşaatı yeni başlayan ve devam eden projeleri ekleyerek İzmir yeni kent merkezinde birkaç yıl sonraki halini gösterdi.

İzmir'de inşaatı tamamlanan en yüksek bina 48 kat ve 216 metre yüksekliğindeki Mistral. 

İnşaatı devam eden projelerin tamamlanması ile beraber en yüksek bina 60 katlı Vakıf Towers projesi olacak. 

İNŞAATI DEVAM EDEN GÖKDELEN PROJELERİ

İzmir'deki yüksek yapı inşaatlarının bir çoğu Konak'ın Halkapınar, Mersinli, Umurbey mahallesi ile Bayraklı Salhane mahallesinde bulunuyor. 

bayrakli-gokdelenler.jpg

SALHANE'DE İNŞAATLAR AZALDI

İzmir'deki gökdelenlerin büyük bir kısmı Salhane'de yer alırken "1son dönemde yeni proje başlamadı. Salhane'de sadece 34 katlı İzka Port projesinin inşaatı devam ederken Mansuroğlu mahallesinde 31 katlı Biva Tower projesi yükseliyor. 2 projenin de 2021 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

HALKAPINAR'DA TÜRKERLER, FOLKART VE GÜÇSAN'IN PROJELERİ YAN YANA YÜKSELİYOR

Halkapınar mahallesi sınırları içerisinde en yüksek bina olan 58 katlı Mahall Bomonti'nin inşaat çalışmaları devam ediyor. Mahall Bomonti'nin hemen yanında 38 katlı 3 blok olarak yükselen Folkart Vega'da da inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Folkart Vega'nın yan parselinde yer alan Güçsan Yapı'nın yeni projesinde zemin iyileştirme çalışmaları başladı.

MERSİNLİ'DE EN YÜKSEK BİNA VE 'PORT PROJELER' ÖNE ÇIKIYOR

İzmir'in en yüksek binası olacak olan 60 katlı Vakıf Towers'ta zemin güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Mistral Yapı Mersinli'deki 2 arsası için kat karşılığı anlaştı. Mistral'in bir arsasında Koç İnşaat tarafından 32 katlı Mia Port projesi hayata geçirilecek. Mia Port projesinde zemin etüdü çalışmaları devam ediyor. Mistral bir diğer arazisi için Viven İnşaat ile anlaştı. 30 katlı olarak planlanan Viven Port'un proje görselleri paylaşıldı. İnşaat faaliyetlerinin de kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.

Mersinli'deki bir diğer yüksek yapı olan Modda Port'ta bölgedeki diğer projelere göre daha düşük kat tercih edildi. Proje 22 kattan oluşuyor.

Önaylar İnşaat'ın Mersinli'de İnci Tower ve İnci Premium projelerinde inşaat devam ediyor. İnci Tower projesinde düşük kat tercih edilirken İnci Premium projesi daha yüksek katlı inşa edildi. 

UMURBEY'DE EMLAK KONUT PROJELERİ ÇOK YÜKSELMEDİ

Umurbey mahallesinde Tariş arazisi üzerinde Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Allsancak ve Evora İzmir'de 24 katlı bloklar yer alıyor. 

ZORLU KONAK PROJESİNİN KAT SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ

Konak Pasaport'ta hayata geçirilecek olan Zorlu Konak projesi 42 kat ve 186 metre olarak planlanmıştı. Ancak gelen tepkiler sonucunda Konak Belediyesi ruhsatı iptal etti. Zorlu Konak için yeni proje hazırlıkları devam ederken kat sayısının da düşürüleceği ve Hilton'u geçmeyeceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum