İzmir Valiliği: Depremzedeler Hak Kaybına Uğramayacak

İzmir Valiliği: Depremzedeler Hak Kaybına Uğramayacak

İzmir Valiliği, 30 Ekim 2020'de yaşanan depremin ardından 7 proje alanında hayata geçirilecek olan konutlara ilişkin bütün planların yapıldığına ve hiçbir vatandaşın hak kaybına uğramayacağını açıkladı.

A+A-

İzmir Valiliği, şehirde 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından 7 proje alanında inşa edilecek konutlara ilişkin bütün planların yapıldığına ve hiçbir vatandaşın hak kaybına uğramayacağına dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, "İzmirli depremzedeler şimdi de 'yanlış hesaplama' mağduru oldu." başlığıyla bir haberin yer aldığı ifade edildi. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem felaketi ile ilimiz Bayraklı ilçesi, Manavkuyu, Mansuroğlu ve Adalet mahallelerinde; depremde yıkılan ve ağır hasar gören yapıların ağırlıklı bulunduğu alanlarda 7 rezerv yapı alanı (Proje alanı) belirlenmiştir. Bunlardan 1 No'lu rezerv yapı alanı da (Eski Saraçoğlu Apt. Adalet Sitesi, Cumhuriyet Sitesi ve Barış Sitesi'nin bulunduğu alan) dahil olmak üzere konut üretimleri yapılmıştır. Söz konusu 7 proje alanında üretilen konutlar ile ilgili tüm planlamalar yapılmış olup, hiçbir vatandaşımız hak kaybına uğramayacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.