İstanbul ve Ankara'ya Ucuz Konut Müjdesi!

İstanbul ve Ankara'ya Ucuz Konut Müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, hazine arazilerini parselleyip altyapılı bir şekilde vatandaşa satacaklarını ve vatandaşın ucuz konut sahibi olmasını sağlayacağını söyledi. Bakan Kurum İstanbul'da sosyal konut projeleri yapacağını söyledi.

A+A-

Bakan Murat Murum, yaptığı açıklamada bu seneden itibaren, Ankara ve İstanbul'da vatandaşların uygun şartlarda konut yapabilmelerine imkan sağlamak için Hazine arazilerini satışa çıkaracaklarını kaydetti.

Bakan Murat Kurum, vatandaşların kiranın da altında ödeyecekleri taksitlerle ev sahibi olacaklarına değinerek, hiç evi olmayanlar ve şehit ailelerine uzun vadede destek olabilmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yaptığı açıklamada altyapılı konut arsaları ürettiklerine değinen Kurum, bunları uzun vadede satışa çıkaracaklarını, vatandaşların tek ya da büyük parselde talep örgütlenmesiyle birleşerek, müteahhitlerle anlaşarak veya  kendi başlarına evlerini inşa edebileceğini söyledi.

Bakan Murat Kurum, mega kent İstanbul'da Çatalca, Tuzla ve Başakşehir bölgelerinde sosyal konut projeleri yapacaklarına da değindi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.