İstanbul Finans Merkezi'nin Temeli Atıldı

İstanbul Finans Merkezi'nin Temeli Atıldı

İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilecek BDDK ve SPK binalarının temel atma töreni bugün gerçekleştirildi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Finans Merkez'nde inşa edilecek BDDK ve SPK binalarının açılış törenine katıldı.

İstanbul Finans Merkezi'nin temeli atıldı

"KAYNAK İÇİN İDEAL BİR YER"

Yıldırım, açılış konuşmasında gerçekleştirilen ve gerçekleşmesi planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Başbakan Yıldırım: "Bu merkeze ne ihtiyaç var? Finansman yani dünyadaki nakit para artık yeni adresler arıyor. Niye? Çünkü Amerika, Avrupa fazla sıkıyorlar. 50 tane soru soruyorlar. Bu parayı nereden aldın, nerede buldun, nasıl getirdin? İnsanlar da parasıyla rezil olmak istemiyorlar. Onun için İstanbul finansman için, yatırımcılar için, yatırımcılara kaynak için en ideal yer. Onun için buraya, bu merkeze ihtiyaç var ve bunun kararını verdik. İnşallah 1-2 sene içerisinde, buralarda muazzam tesisler, binalar tamamlanacak ve finans merkezi çalışmaya devam edecek" diye konuştu.

"BANKALARIMIZ BİR AN ÖNCE GELSİN"

Başbakan Yıldırım bütün bankalara da seslenerek, "Burada sadece bugün temelini attığımız BDDK'nın, SPK'nın yeri yok, aynı zamanda başka kurumlar da var. Ben buradan çağrı yapıyorum; Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank başta olmak üzere bütün bankalarımız bir an önce gelsin, burada temeli atsınlar. Finans merkezi demek hepsinin bir araya gelerek güçlerini birleştirmeleri demek. Aksi halde birer birer gelirseniz ne olacak? Zaman kaybı olacak. Zaman kaybı olunca da istediğimiz hızda projeler gerçekleşmeyecek." ifadelerini kullandı.

"ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI BÜTÇESİ BİRÇOK ÜLKENİN BÜTÇESİNDEN DAHA BÜYÜK"

Başbakan Yıldırım, "Dünyanın en büyük havalimanı, yeni İstanbul havalimanı... Bu projenin ederi ne kadar biliyor musunuz? 35 milyar. 35 milyar ne anlama geliyor size söyleyeyim. Dünyanın irili ufaklı birçok ülkesinin bütçesinden daha büyük. Nereden nereye. 70 sente muhtaç olan, yazar kasası başbakanlığa fırlatılan bir Türkiye'den, tek başına 35 milyarlık yatırımı yapan, dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a kazandıran bir Türkiye'ye geldik" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.