İstanbul Finans Merkezi'nin Temeli 14 Ekim'de Atılıyor

İstanbul Finans Merkezi'nin Temeli 14 Ekim'de Atılıyor

2020'de tamamlanması beklenen İstanbul Finans Merkezi'nin temeli 14 Ekim'de Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte atılacak.

A+A-

İstanbul’u dünyada 25 küresel finans merkezi arasına sokmak ve Türkiye’nin finansal gelişmişlik açısından ilk 30 ülke içerisinde yer almasını sağlamak için projelendirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM), temel aşamasına ulaşıldı.

 

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde yapılacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) binalarının temeli 14 Ekim Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların da katıldığı bir törenle atılacak.

İLK KAZMA 2014'TE VURULMUŞTU

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin ilk kazması 2014 yılında vurulmuştu. Toplam 3 milyon 200 bin metrekarelik projenin tüm hafriyat işleri, zemin iyileştirmesi, ortak altyapı, ulaşım yolları, kapalı ve açık otoparkları tamamlanırken, çok sayıda inşaat firması kendilerine ait arsalarda projelerinin inşaatına start verdi.

BDDK ve SPK binalarında 14 Ekim’den itibaren inşaat süreci başlıyor. Merkez Bankası binası için de projeler bekleniyor. İFM’nin 2018 sonunda kısmen bitmesi, 2020 yılına kadar da etaplar halinde tamamlanması hedefleniyor.

LONDRA'YA REKABET EDECEK

İFM’nin inşaatının bir an önce başlaması bölgedeki rekabet açısından da önem arz ediyor. Brexit sonrası sarsılan İngiltere’nin ve Avrupa’nın en büyük finans merkezlerindenLondra’nın kan kaybetmesi, İstanbul’un işine yarayacak. İFM’nin en kısa sürede tamamlanması, Londra’ya karşı rekabette büyük avantaj sağlayacak.

3 milyon 200 bin metrekarelik İFM projesinin, yaklaşık 2 milyar dolar yatırımla hayata geçecek. Hem finans sektörünün kalbi hem de günün 24 saati yaşayan bir kampüs olacak İFM’yi tamamlandığında günde 30 bin kişinin ziyaret edeceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.